Ingrediënten 4 pers.
- 4 stuks Coquilles Saint Jacques - Beetje boter - 1 Sjalot - 1 Klein teentje knoflook - 1 schijf -panchetta (ongerookt) - 30 gr Erwten (diepvries) - 12 ml Kippenbouillon - 160 gr Aardappels (Nicola) - 1 eetl Arachideolie - Frituurvet - Peterselie, kervel, bieslook - Zout, witte peper en kruiden
Voorbereiding:
· Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze fijn. · Snijd de panchetta in kleine stukjes. · Hak de kruiden fijn. · Schil de aardappels en snijd ze op de snijmachine in zeer dunnen plakken (chips, stand 3). · Verhit het frituurvet tot circa 190°C.
Bereidingswijze:
Erwtenpuree:
· Smelt de boter in een kleine pan en fruit de sjalotten, knoflook en de pancetta op lage temperatuur circa 3 minuten totdat ze zacht, maar niet gekleurd zijn. · voeg de erwten en de bouillon toe en bak alles op hoge temperatuur tot al het vocht verdampt is. · Laat het afkoelen en pureer in de keukenmachine. · Breng de puree op smaak met zout, witte peper en kruiden.
Aardappelchips:
· Bak de aardappelplakjes in kleine porties knapperig en goudbruin in het frituurvet. · laat ze uitlekken op keukenpapier. · Bewaar het frituurvet.
Coquilles Saint Jacques:
· Zout de coquilles Saint Jacques licht en roer ze door de arachideolie. · Voeg de fijngehakte kruiden toe. · Verhit de grilplaat en schroei de coquilles Saint Jacques circa 2 à 3 minuten aan elke kant totdat ze gaar zijn.
Serveren:
· Neem een klein bordje. Leg daarop een kanten rondje (papier). Maak een klein rondje van aluminiumfolie (om wegglijden te voorkomen) en zet daarop een Coquilleschelp. · Schep 1 theelepel puree op een aardappelchip en leg er een coquille Saint Jacques op. Leg dat in de schelp. · Breng ze op smaak met peper.
|