Ingredienten:
400 gr Port Salut 200 gr Stilton 150 gr zwarte olijven z.p. 300 gr verse dadels 150 gr walnoten 200 gr pistache noten 1/2 bos bieslook
compote
500 gr rode uien 150 gr suiker 4 dl rode port enkele saffraandraadjes
Bereiding:
Compote:
snijd de uien grof, zet ze op met de suiker, port en saffraan. Laat de uien op een klein vuur 30 minuten konfijten. Laat de compote afkoelen.
lasagne:
snijd de Port Salut en Stilton (bij voorkeur met een draad) in dunne plakjes. Steek rondjes met een doorsnede van 4 cm uit de plakjes. Houd 12 olijven apart. Hak de rest van de olijven, dadels en walnoten afzonderlijk fijn en meng dit alles. Bouw een torentje in een kleine PVC ring eerst een plak Port Salut, dan een laag olijvenmengsel, dan een plak Stilton, dan weer een laag olijvenmengsel en als laatste weer een plak Port Salut. Druk de bovenkant wat aan. Hak de pistachenoten in de keukenmachine fijn (maar niet tot poeder!) en doe dit in een diep bord of schaal. Rol de lasagne door de pistachenoten en zet ze op de borden. Schep de compote op de borden en lepel de rest van de pistachenoten in een cirkel hieromheen. Plaats de overgebleven olijf die eerst met bieslook is bestoken, op de lasagne.
Bericht van de chef:
indien er nog vragen zijn mail mij a.u.b. Als ik kan raad geven zal ik het zeker doen.
P.S. Ik heb vannacht in het ziekenhuis doorgebracht met een niercrissis.
|