Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • “Ik heb geen doping nodig om te winnen, alleen bergen”: hoe stuntzege op Oropa ook de definitieve val van Marco Pantani inluidde
  • 50 miljoen uit Singapore en assistkoning als draaischijf: wat u moet weten over kandidaat-eersteklasser Deinze
  • Onze chef voetbal over de eerste cruciale zondag: “Union of Anderlecht. Als één van de twee wint, is de ander KO”
  • INTERVIEW. 45 vragen aan Union-revelatie Cameron Puertas: “Mijn strafblad telt slechts zes woorden”
  • Vandaag Super Sunday met Antwerp-Club en Union-Anderlecht: ontdek hier de vermoedelijke opstellingen
  • AA Gent klaart de klus maar Vanhaezebrouck waarschuwt: “Blij met overwinning, niet met prestatie”
  • Álle kinderen naar de crèche of betalen naar inkomen en betere ‘kindnorm’: zo willen de politieke partijen de opvang aanpakken
  • LIVE EERSTE KLASSE. Schmeichel en Dreyer keren terug in selectie bij RSCA, hersenbloeding voor RWDM-speler Reine-Adélaïde?
  • Cercle-uitblinker Félix Lemaréchal prijkt hoog op Genks verlanglijstje: “Hij is de allersnelste”
  • Van de vitello tonnato tot het hoofdgerecht: in deze Zwartbergse keuken heerst la mamma
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    linara
    blog.seniorennet.be/linara
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vsop24
    blog.seniorennet.be/vsop24
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    31-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep van tante bridget (maaltijdsoep)
    Ingredienten: voor 10 liter soep

    - 5 prei stengels
    - 1 grote selder ( wit of groen)
    - 2 à 3 wortelen
    - 1 varkenshammetje
    - 200 gr soepvlees in stukken
    - 6 schijven vers spek
    - 4 à 5 blaadjes laurier
    - 4 bouillonblokjes
    - 1 ajuin
    - 2 aardappelen in blokjes
    - 2 doosjes spliterwten
    - peper
    - water tot 10 liter soep

    Bereiding:

    Vlees en groenten samen gaar koken
    Erwten een half uur appart laten koken
    Dan alles bij elkaar doen en nog een halfuur laten koken (tot de erwten gaar zijn)
    Proeven en bijkruiden met peper

    Tip van de chef

    Dit is een zeer goed vullende maaltijd soep. Er kan ook nog altijd rookworst aan toe gevoegd worden.Een lekkere bruine boterham erbij en de honger is voor vele uren gestild.


    31-07-2005 om 10:20 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmmoot met spinazie en een sausje van "cristal alken"
    Ingredienten:

    - 1 versnipperde ui
    - 1 fijngehakt teentje knoflook
    - boter en olijfolie
    - 2 dl kippenbouillon
    - 2 dl visfumet
    - 2 dl cristal alken
    - 1 el balsamico azijn
    - 2 dl room of solo deliphine
    - 200 gr klontjes boter
    - peper en zout
    - 800 gr zalmfilet met vel
    - 500 gr spinazie
    - bieslook en kervel

    bereiding:

    Fruit de ui en de look in wat boter.Voeg de bouillon, de visfumet  het bier en de azijn toe en laat tot de helft inkoken.Voeg de room toe en laat inkoken tot een gladde saus. Klop de klontjes boter onder de saus en kruid met peper en zout. Houd warm.
    Bak de zalm in wat olijfolie, eerst aan de velkant.Kruid met peper en zout.Laat de spinazie slinken in wat boter. Kruiden met peper en zout.
    Schik de spinazie in het midden van vier warme borden.Leg daarop de zalm met de velkant naar boven en lepel er wat saus rond
    Werk af met sprietjes bieslook en plukjes kervel.

    30-07-2005 om 13:22 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Navarin van lamsvlees

    Ingredienten

    - 800 gr lamsvlees van nek of, schouder( met been indien mogelijk) been niet meegewogen.
    - 1 ui
    - 1 wortel
    - 2 selderstelen
    - 2 looktenen
    - 2 takjes tym en laurier
    - 400 gr gepelde tomaten
    - 6 dl kalfsfond
    - 200 gr boter  
    - peper en zout

    Garnituur

    - jonge wortelen
    - 200 gr boontjes
    - 8 vastkokende aardappelen (nicola)
    - 2 rapen
    - 300 gr knolselder

    Bereiding:

    Versnijd het vlees in grove stukken, bak het vlees mooi bruin in hete boter
    Doe het vlees en de groenten in een grotere pot en deglaceer met kalfsfond.
    Doe look.tijm, laurier en de gepelde tomaten in de navarin en laat alles heel zachtjes stoven
    Reinig de groenten voor de garnituur, versnijd ze en kook of stoom ze afzonderlijk gaar in gezouten water.
    Verwijder het vlees en passer de saus ( als het vlees zeer mals gaar is).
    Werk de saus af met koude boter en doe er de garnituur en het vlees terug bij.
    Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

    Tip van de chef:

    Als vlees gebruik ik ook al eens een stuk bout, het been erbij gelaten geef een zalige smaak
    In plaats van kalfsfond kan men ook trippel abdijbier gebruiken







    29-07-2005 om 13:31 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip op wijze van mijn ma
    Ingrediënten :

    4 a 6 kippenbillen
    algemene kipkruiden (bus/zakje)
    Bakje champignons
    klein blikje 33 gr. tomatenpuree
    2 flinke stengels prei
    Maizena (of iets anders)
    een weinig kippenbouillon indien nodig

    Bereiding:

    De kip (naar gelieve ontvellen =minder vet) en bestrooien met de kipkruiden. In een braadpan aanbraden. De gesneden champignons, prei + blikje tom. puree toevoegen.
    Zet het vuur laag: Je hoeft het niet door te roeren, wel de deksel op de pan. Houdt de kip in de gaten en draai hem een of twee keer om. De aroma's vermengen zich en zonder veel moeite is de kip na een half uur a 3 kwartier sappig, mals, gaar en verschrikkelijk lekker! Haal de kip uit de pan en bindt de achtergebleven inhoud. Eet dit simpele gerecht met gebakken aardappelen.
    Een lekkere salade maakt het geheel af.

    Tip van de chef:

    Indien het te droog zou zijn kan men een druppel bouillon toevoegen

    28-07-2005 om 15:09 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi in pikante roomsaus van tante Josè (voorgerecht)
    Ingredienten:

    - 20 rauwe scampi of meer.( hangt af van de grootte )
    - 1/4 l verse room
    - 4 eetlepels tomaten ketchup
    - 1 afgestreken eetlepel curry poeder
    - nootje boter
    - gehakte peterselie
    - peper en zout

    Bereiding:

    Scampi pellen en darmkanaal verwijderen. Enkele minuten langs weerszijde bakken in boter,kruiden met peper en zout.
    Uit de pan nemen en warm houden.
    Doe in de pan van de scampi de room, ketchup en het curry poeder.
    Laat een weinig inkoken en breng op smaak met peper en zout.
    Doe de scampi bij de saus en warm nog heel even op.
    Juist voor het opdienen de gehakte peterselie er onder roeren.
    Lekker met stobrood .
    Gekunt ook tagliatelli onder het gekeel scheppen , dit is heel zeker een aanrader.

    27-07-2005 om 16:24 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaattiramisu (dessert)
    Ingredienten:

    - 250 gr mascarpone
    - 3 zakjes vanillesuiker
    - 6 eetlepels advokaat
    - 1/8 l room
    - 2 zakjes expresso koffie
    - 1 pak lange vingers
    - amaretto
    - cacao voor het bestrooien

    Bereiding:

    Roer de mascarpone met de vanillesuiker en de advokaat glad. Klop de slagroom half stijf en spatel hem door het mascarponemengsel. Bereid de expressokoffie in een beker.
    Beleg de bodem van een cacevorm met lange vingers en besprenkel ze met koffie en amaretto.Verdeel het mascarponemengsel erover en herhaal nogmaals.
    Bestrooi voor het opdienen met cacao

    26-07-2005 om 18:40 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse van Marie- Therèse + taart ( dessert)
    Ingredienten:

    - 2 eieren
    - 150 gr. chocolade (choc'dessert van cote d'or, fondant)
    - 100 gr. bloemsuiker
    - 20 gr boter
    - 2 eetlepels koude melk, 2 eetlepels water
    - 2 dl. room (slagroom van campina, zeer goed opklopbaar)

    Bereiding:

    Chocolade + boter + water au bain marie smelten
    roerend bloemsuiker toevoegen + melk
    Lichtjes laten afkoelen (door over te gieten in een ander kom )
    eieren scheiden, eierdooiers in chocolade mengsel roeren + verder laten afkoelen.
    Klop de room goed stijf en het eiwit ook. Hef eerst de room onder het chocolade mengsel en daarna het eiwit.
    Verdeel in kommetjes en daarna 2 dagen opstijven in de koelkast.

    Taart

    Om een taart te maken met een springvorm van 29 cm., vermenigvuldig je de ingredienten met 3. Opde bodem van de springvorm leg je madeira koekjes van Lu en ook tegen de rand worden die geplaatst ( topjes beneden afsnijden voor een stabiele plaatsing)
    Wat koekjes over de boden verkruimelen om de gaatjes te vullen.
    Giet de helft van de mousse erover, opnieuw een laag koekjes + rest mouse.
    Eventueel versieren met chocoladeschilfers, slagroom , ..............
    Ook 2 dagen op voorhand maken.
    Succes verzekerd !!!!!


    26-07-2005 om 13:22 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van garnaal met zongedroogde tomaat (hapje)

    Benodigdheden: - voor 10 personen -

    150 g gepelde Noordzeegarnalen
    1 l ingekookte schaaldierenfond of ingekookte bisque
    3 gelatineblaadjes
    1 l halfopgeklopte room
    2 eidooiers
    100 g zongedroogde tomaten
    5 cl olijfolie
    tomatenschijfjes
    dille

    Bereidingswijze:

    1. Warm de garnaaljus op tot ongeveer 70°C. Voeg er de geweekte gelatineblaadjes bij en laat afkoelen.
    2. Roer er met een spatel de twee eidooiers en de halfopgeklopte room onder. Stort dit in vormpjes of ringetjes en laat opstijven in de koelkast.
    3. Mix de zongedroogde tomaten met wat olijfolie tot een pittig sausje.
    4. Schik de bavarois op een bordje. Lepel er de saus en enkele garnaaltjes langs. Garneer met wat gepelde tomatenschijfjes en een takje dille.

    25-07-2005 om 22:01 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsoester met scampisaus en penne rigata

    Ingrediënten:

    4 kalfsoesters (elk +/- 15o gr
    500 gr scampi
    sjalot
    250 gr champignons
    30 cl room
    peper, basilicum
    penne rigata voor 4 personen

    Bereiding:

    Snipper de sjalot fijn en stoof glazig Snij de champignons in schijfjes en voeg toe aan de gestoofde sjalotjes Voeg de (rauwe) scampi en de room toe, kruidt met peper en basilicum en laat inkoken tot je een dikke roomsaus krijgt Bak of gril ondertussen de kalfsoesters Serveer met penne of andere deegwaren Smakelijk !!!

    25-07-2005 om 21:50 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken kip met snijbiet en aardappelen
    Ingredienten:

    - 4 kippenbillen
    - 2 ajuinen (waarvan 1 fijn gesnipperd)
    - 5 teetjes look
    - 1 struik snijbiet of packsoi
    - 1 kuipje boursin look en fijne kruiden
    - 1/2 flesje solo deliphine of alpro soya of room
    - 200 gr gerookt spek in reepjes
    - aardappelen
    - 1 takje rozemarijn
    - peper, zout en kippenkruiden
    - olie om te bakken

    Bereiding:

    - Stoom of kook de aardappelen gaar voor 80%
    - Kruid de kippenbillen met peper, zout en kippenkruiden
    - Bak de kip goed aan in  olie en laat verder garen onder deksel ( laatste 10 min. deksel verwijderen) samen met 1 in 4 geseden ajuin en 3 ganse tenen look.
    - Snijbiet kuisen en snijden, niet te grof.( reepjes van 1/2 cm.
    - Nerven en blad eventjes appart houden.
    - In een wokpan (of ander pan) het spek aanbakken
    - De fijn gesnipperde ajuin en 2 gesnipperde teentjes look toevoegen alsook de nerven van de snijbiet.
    - Roerbakken tot alles knapperig gaar is, dan de fijngesneden bladeren van de biet toevoegen en verder roerbakken. Dit slinkt zoals spinazie.
    - Kruiden met peper en zout en het potje boursin cuisine erdoor roeren
    - Saus naar smaak verdunnen met solo delipine en proeven.
    - Nog heel even laten sudderen.
    - Ondertussen  aardappelen in een ovenschotel doen en overgieten met wat braadvocht van de kip en kruiden met zeezout en rozemarijn blaadjes
    - Als alles klaar is op een bord smijten en verorberen

    Tip van de chef:

    Kruiding in het oog houden bijkruiden kan altijd ,eruit halen is iets moeilijker.

    Snijbiet is ongeveer hetzelfde als warmoes
    Dit werd vroeger in de tuin rond de abdijen gekweekt van daar warmoeshof of in het zuid - limburgs wermestof




    24-07-2005 om 13:56 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelcannelloni met scampi, salsa verde en caesardip( Voorgerecht)
    Ingredienten:

    - 2 grote vastkokende aardappelen (nicola)
    - 12 scampi ( grote van 16 à 20 in een zakje)
    - 50 gr verse spinazie
    - 1 tl. dijonmosterd
    - 4 el. mayonaise
    - 2 ansjovisfilets
    - 2 teentjes look
    - 1 bussel verse basilicum
    - verse rozemarijn (enkele blaadjes)
    - 2 dl olijfolie( extra vierge)
    - zout en peper

    Bereiding:

    - Schil de aardappelen. Snijd ze rechthoekig en daarna in dunne schijfjes (chipsdikte) met een dunschiller.
    - Rol de plakjes rond de scampi.Dankzij het zetmeel blijven de plakjes er makkelijk rond zitten.
    - Breng op smaak met peper en zout.
    - Bak de aardappelcanneloni rondom krokant in een pan met hete olie.
    - Mix de spinazie, basilicum en mosterd in een keukenrobot of met een staafmixer tot een salsa verde.Voeg de olie langzaam toe en kruid met peper en zout.
    - Voor de caesardressing mix je de mayonaise, ansjovis en look in een blender.
    - Serveer de canneloni met salsa verde en de dressing.Werk af met een beetje citroensap en rozemarijnblaadjes.

    Tip van de chef

     De dressing past ook heel goed bij een slaatje

    23-07-2005 om 12:41 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje met roodbaars en kerrie

    Benodigdheden:

    - 600 g roodbaarsfilet
    - 1 ui
    - 1 teentje knoflook
    - 8 lente-uitjes
    - 1 rode paprika
    - 5 dl visfumet
    - 2,5 dl room
    - 40 g bloem
    - 35 g boter
    - bieslook
    - 1 eetlepel kerrie
    - 1 mespuntje gemberpoeder

    Bereiding

    1. De roodbaarsfilets spoelen, droogdeppen, op graatjes controleren en in grote dobbelstenen snijden. De kerrie mengen met het gemberpoeder en hiermee de stukken roodbaars bestrooien.
    2. De ui pellen en fijnsnijden, het knoflook persen en beide even aanstoven in boter. Daarna bestrooien met bloem en de visfumet samen met de room toevoegen. Aan de kook brengen en wat laten inkoken op een zacht vuurtje.
    3. De lente-uitjes en de rode paprika schoonmaken en fijnsnijden. Beide ingrediënten aan de saus toevoegen en alles nog 5 minuutjes laten doorkoken.
    4. Op het einde van de bereiding de stukken vis toevoegen, de saus goed omroeren en nog 4 minuten verder laten sudderen op een zacht vuurtje. Op smaak brengen met peper, zout en eventueel kerrie. Op voorverwarmde borden serveren en garneren met steeltjes bieslook.


    TIP :
    U kan dit gerecht als voorgerecht serveren of als hoofdgerecht met rijst of pasta.
    - peper en zout

    Ooit gemaakt op een feestje van de wijngilde  iedereen dacht dat het iets thais was
    Wanneer men de saus lang laat inkoken word ze heel diep geel

    22-07-2005 om 18:48 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeebaars mettapenade van zwarte olijven,gratin van tomaat en mediterane pesto (hoofdgerecht)

    Benodigdheden:

    700 g zeebaarsfilet
    4 schijven. Gandaham
    40 g zwarte olijven
    10 g ansjovisfilets ingelegd
    10 g kappertjes
    5 g tomatenpuree
    200 g C-tomaten
    200 g kleine courgettes
    150 g zongedroogde tomaten
    1 bosje basilicum
    40 g pijnboompitten
    1 citroen
    50 g boter
    40 g parmezaanse kaas
    200 g Watoukaas
    1 dl olijfolie
    3 teentje look
    1 potje groene kruiden voor de afwerking

    Bereidingswijze:

    1. Groene pesto: plet pijnboompitten in een vijzel of in een snijmolen met de parmezaanse kaas, look, basilicumblaadjes en wat citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
    2. Rode pesto: plet pijnboompitten in een vijzel of in een snijmolen met de parmezaanse kaas, look, zongedroogde tomaten, basilicumblaadjes en breng op smaak met peper en zout.
    3. Tapenade van zwarte olijven: zwarte olijven, ansjovisfilets, kappertjes, tomatenpuree, look fijnhakken in een snijmolen en dikken met olijfolie tot een stevige brij.
    4. De schijven Ganda een 3-tal uur laten drogen op boterpapier in een op 75°C verwarmde oven.
    5. De zeebaarsfilets in porties snijden, bakken in olijfolie en boter (dichtschroeien) en een 5-tal minuten verder laten garen in de oven op 180°C.
    6. Kleine tomaten en courgettes in schijven snijden en trapsgewijs schuin tegen elkaar schikken. Met wat lookboter bestrijken, kruiden met peper en zout en een reep Watoukaas bovenop de groenten schikken. In de oven gratineren op 180°C tot de kaas gesmolten is.

    Presentatie:

    Lijntjes pesto op bord trekken, vis erop schikken en garneren met de gratin van courgettes en Watoukaas. Daar bovenop de tapenade en afwerken met gedroogde Gandaham en wat groene kruiden

    21-07-2005 om 12:47 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assiette glace au chocolat

    Ingrediënten

    Chocolade ijs 
    grote soezen,
    chocoladesaus,
    koffie likeur,
    slagroom, 
    walnoten, 
    verse mintblaadjes



    Bereidingswijze


    Zorg voor goed gekoelde borden.
    Vermeng de chocolade saus met een beetje koffie likeur.
    Schenk een spiegeltje van deze saus op het gekoelde bord
    Plaats hierin de onderkant van de doormidden gesneden soes.
    Schep hierin een mooie bol chocolade ijs.
    Plaats de deksel van de soes er schuin boven op.
    Voor de soes een mooie rozet slagroom spuiten.
    Slagroom garneren met verse mintblaadjes.
    Tot slot nog een paar halve walnoten plaatsen. 

    Tip

    Soezen zelf bakken is heel simpel

    20-07-2005 om 13:25 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coupe picobello

    Ingrediënten

    twee bollen citroenijs,
    een bol aardbeienijs,
    een bal pistacht-ijs
    maraschino kersen met vocht 
    een scheutje kersenlikeur, 
    een koek rolletje, (sigaret)
    een chocolademaantje,
    een schuim ijsje (meringue)
    en een rozet slagroom

    Bereidingswijze

    Spuit een toefje slagroom in de gekoelde coupe. Leg één maraschino-kers onderin. Schep dan de bollen aardbeien-, citroen-, en pistache-ijs en nog een bol citroenijs in de coupe. Leg drie maraschino-kersen in de "gaatjes". Giet er kersenlikeur overheen. Afgarneren met slagroom, een scheutje maraschino-saus, koekrolletje, chocolade maantje, maraschino-kers. Een schuimijsje op het schoteltje plaatsen.
    PS
    Een schuimijsje maakt u van opgeklop eiwit met suiker en daarvan spuit u mooie rozetten die u in een oven van ± 90°C enkele uren laat drogen. Ze moeten wel helemaal droog zijn, dan kunt u ze ook bewaren.

    20-07-2005 om 13:11 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coupe choco

    Ingrediënten

    2 bollen stracciatella-ijs,
    1 bol chocolade-ijs,
    chocolade topping of saus 
    chocolade versiering,
    slagroom

    Bereidingswijze


    Zorg voor goed gekoelde diepe ijscoupes.
    Onderin de coupe een klein rozetje slagroom.
    Hierop 2 bollen stracciatella-ijs.
    1 bol chocolade-ijs.
    Overgieten met wat chocolade topping of saus.
    Als laatste het chocoladeversieringske plaatsen.

    18-07-2005 om 11:02 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coupe margarita

    Ingrediënten

    groene limoensiroop,
    suiker,
    cointreau,
    Tequila of jenever,
    tonic,
    citroenijs ,
    limoen,
    munt en een klein rietje

    Bereidingswijze

    Doop de rand van een ijscoupe in groene limonade siroop en vervolgens in suiker.
    Schenk een ½ borrelglas cointreau, ½ borrelglas Tequila of jenever en 1 borrelglas tonic in de coupe.
    Schep nu drie bolletjes citroenijs daarop.
    Garneer met een paar partjes limoen, een blaadje munt en steek er een klein rietje in.

    Genieten maar!

    18-07-2005 om 10:57 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coupe dame blanche
    Ingrediënten

     Vanille ijs
     chocoladesaus (zie recept),
     slagroom,
     ijswafel,
     minttakje,
     nougatine kruimels

    Bereidingswijze

    Chocoladesaus:
     
    Breek 150 gram pure chocolade in een steelpannetje. Laat de chocolade au bain-marie (= warm waterbad) smelten. Als de chocolade vloeibaar is voegt men 75 cc witte wijn en 15 cc crême de cacao  toe.
    Opnieuw verwarmen en dan nog 25 gram suiker toevoegen. Als men de saus wat romiger wil serveren kun je nog een klein scheutje room toevoegen. Warm serveren. 
    Zorg voor goed gekoelde ijscoupes.
    Onderin een bolletje vanille-ijs.
    Hierover schenkt men de chocoladesaus.
    Dan garneren met een rozet slagroom.
    Hierop een tweede bol vanille-ijs.
    IJswafel in de slagroom steken.
    Garneren met een minttakje en nougatine kruimels.

    17-07-2005 om 21:00 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coupe advokaat royal (Dessert)

    Ingredienten:

    - 5 el advokaat
    - 2 à 3 el mascarpone
    - 1 klein blik annanas
    - banaan en pistache ijs (colruyt)
    - bresilienne nootjes
    - munt
    - slagroom (spuitbus)
    - ijs koekje

    Bereiding :


    - Meng de advocaat, mascarpone en 1 à 2 eetlepels annanassap
    - Schep het ijs in coupes en verdeel er de in stukjes gesneden annanas over
    - Giet er de advocaat mascarpone saus over en bestrooi met bresilienne nootjes.
    - Werk af met munt, slagroom en een fijn koekje

    Tip van de chef:

    Maak grote porties dan is iedereen voor een tijdje stil.

    16-07-2005 om 13:05 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met parmaham, scampi meloen en honingdressing ( hoofdgerecht)

    Ingrediënten: 

    Voor de salade:

    20 grote gepelde garnalen
    24 dun gesneden plakjes gedroogde Italiaanse Parmaham
    1 bosje roquetsla
    lichte en donkere krulsla
    1 kleine zoete meloen
    bieslook, mosterdkers of tuinkers
    olijfolie


    honingdressing:

    4 eetl. honing
    3 dl. sesamolie
    1 dl. azijn
    zout en peper


    Bereidingswijze:

     Honingdressing:

    Voeg alle ingrediënten van de dressing (op de olie na) in een kom samen.
    Meng ze met een garde of staafmixer.
    Voeg langzaam de olie al roerende aan het mengsel toe totdat er emulsie (binding) ontstaat. Salade:
    Meng de gewassen en geplukte sla met wat fijn gesneden bieslook en drie eetlepels hongingdressing.
    Maak de salade op in diepe borden en verdeel de in blokjes gesneden meloen hierover.
    Bestrooi de garnalen met wat peper en zout en bak ze in de olijfolie. Zet het vuur laag en gaar ze gedurende 3 minuten.

    Presentatie salade:

    Maak roosjes van de parmaham en verdeel deze over de salade.
    Serveer de garnalen lauwwarm in de salade en garneer deze af met wat bieslook en mosterdkers.
    Besprenkel de gehele salade nog eens met een klein hoeveelheid honingdressing



    15-07-2005 om 23:34 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!