Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • LIVE EERSTE KLASSE. Schmeichel en Dreyer keren terug in selectie bij RSCA, hersenbloeding voor RWDM-speler Reine-Adélaïde?
  • Cercle-uitblinker Félix Lemaréchal prijkt hoog op Genks verlanglijstje: “Hij is de allersnelste”
  • Van de vitello tonnato tot het hoofdgerecht: in deze Zwartbergse keuken heerst la mamma
  • GETEST. Benieuwd naar het leven na de dood? In deze gloednieuwe escaperoom ontdek je het hiernamaals
  • KAMPIOENEN. Welke Limburgse clubs/sporters pakten een titel? Ontdek het hier
  • LIVE. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne
  • Vier doden bij ontsnappingspoging uit cel in Haïti
  • Italiaanse Manila Esposito sprokkelt in toestelfinales twee nieuwe gouden medailles op EK turnen
  • Bocholt volgt Pelt naar finale PO’s om Belgische handbaltitel, Izegem zakt
  • Jos Verlooy eindigt als tweede in 1.50m hoofdproef op CSI-jumping Canteleu
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maurice1949
    blog.seniorennet.be/maurice
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gazette
    blog.seniorennet.be/gazette
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    29-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Navarin van lamsvlees

    Ingredienten

    - 800 gr lamsvlees van nek of, schouder( met been indien mogelijk) been niet meegewogen.
    - 1 ui
    - 1 wortel
    - 2 selderstelen
    - 2 looktenen
    - 2 takjes tym en laurier
    - 400 gr gepelde tomaten
    - 6 dl kalfsfond
    - 200 gr boter  
    - peper en zout

    Garnituur

    - jonge wortelen
    - 200 gr boontjes
    - 8 vastkokende aardappelen (nicola)
    - 2 rapen
    - 300 gr knolselder

    Bereiding:

    Versnijd het vlees in grove stukken, bak het vlees mooi bruin in hete boter
    Doe het vlees en de groenten in een grotere pot en deglaceer met kalfsfond.
    Doe look.tijm, laurier en de gepelde tomaten in de navarin en laat alles heel zachtjes stoven
    Reinig de groenten voor de garnituur, versnijd ze en kook of stoom ze afzonderlijk gaar in gezouten water.
    Verwijder het vlees en passer de saus ( als het vlees zeer mals gaar is).
    Werk de saus af met koude boter en doe er de garnituur en het vlees terug bij.
    Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

    Tip van de chef:

    Als vlees gebruik ik ook al eens een stuk bout, het been erbij gelaten geef een zalige smaak
    In plaats van kalfsfond kan men ook trippel abdijbier gebruiken









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!