Ingredienten
- 800 gr lamsvlees van nek of, schouder( met been indien mogelijk) been niet meegewogen. - 1 ui - 1 wortel - 2 selderstelen - 2 looktenen - 2 takjes tym en laurier - 400 gr gepelde tomaten - 6 dl kalfsfond - 200 gr boter - peper en zout
Garnituur
- jonge wortelen - 200 gr boontjes - 8 vastkokende aardappelen (nicola) - 2 rapen - 300 gr knolselder
Bereiding:
Versnijd het vlees in grove stukken, bak het vlees mooi bruin in hete boter Doe het vlees en de groenten in een grotere pot en deglaceer met kalfsfond. Doe look.tijm, laurier en de gepelde tomaten in de navarin en laat alles heel zachtjes stoven Reinig de groenten voor de garnituur, versnijd ze en kook of stoom ze afzonderlijk gaar in gezouten water. Verwijder het vlees en passer de saus ( als het vlees zeer mals gaar is). Werk de saus af met koude boter en doe er de garnituur en het vlees terug bij. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.
Tip van de chef:
Als vlees gebruik ik ook al eens een stuk bout, het been erbij gelaten geef een zalige smaak In plaats van kalfsfond kan men ook trippel abdijbier gebruiken
|