Ingrediënten:
Voor de salade:
20 grote gepelde garnalen 24 dun gesneden plakjes gedroogde Italiaanse Parmaham 1 bosje roquetsla lichte en donkere krulsla 1 kleine zoete meloen bieslook, mosterdkers of tuinkers olijfolie
honingdressing:
4 eetl. honing 3 dl. sesamolie 1 dl. azijn zout en peper
Bereidingswijze:
Honingdressing:
Voeg alle ingrediënten van de dressing (op de olie na) in een kom samen. Meng ze met een garde of staafmixer. Voeg langzaam de olie al roerende aan het mengsel toe totdat er emulsie (binding) ontstaat. Salade: Meng de gewassen en geplukte sla met wat fijn gesneden bieslook en drie eetlepels hongingdressing. Maak de salade op in diepe borden en verdeel de in blokjes gesneden meloen hierover. Bestrooi de garnalen met wat peper en zout en bak ze in de olijfolie. Zet het vuur laag en gaar ze gedurende 3 minuten.
Presentatie salade:
Maak roosjes van de parmaham en verdeel deze over de salade. Serveer de garnalen lauwwarm in de salade en garneer deze af met wat bieslook en mosterdkers. Besprenkel de gehele salade nog eens met een klein hoeveelheid honingdressing
|