Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Nadat Jo Brouns prijs uitreikte aan CEO Het Poetsbureau: Vooruit wil parlement samenroepen
  • Federale ministerraad benoemt moeder van premier De Croo tot commandeur in Leopoldsorde
  • Wie is de 31-jarige assistent van Vincent Kompany bij FC Bayern? “De meest geniale cursist ooit in Belgische trainersopleiding”
  • Miron Muslic wil vierde worden met Cercle: “Ik heb veel respect voor Club, maar we willen zelf de kroon op ons werk zetten”
  • Hein Vanhaezebrouck is klaar voor laatste werkweek in Gentse loondienst: “Wij zijn de club van de publieke geheimen”
  • Allicht vier Belgische judoka’s op Olympische Spelen van Parijs
  • Ook Kyriani Sabbe en Malick Fofana: ontdek hier de EK-voorselectie van bondscoach Domenico Tedesco
  • The making of van Hans Vanaken, van bonenstaak tot Club-icoon: “Na die zesde titel is het niet gedaan. Hans kan alle records op Club breken”
  • Borstelmachine gestolen in Voeren
  • Elektrische fiets gestolen uit garage in Lommel
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    francis1
    blog.seniorennet.be/francis
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    huco
    blog.seniorennet.be/huco
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    15-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met parmaham, scampi meloen en honingdressing ( hoofdgerecht)

    Ingrediënten: 

    Voor de salade:

    20 grote gepelde garnalen
    24 dun gesneden plakjes gedroogde Italiaanse Parmaham
    1 bosje roquetsla
    lichte en donkere krulsla
    1 kleine zoete meloen
    bieslook, mosterdkers of tuinkers
    olijfolie


    honingdressing:

    4 eetl. honing
    3 dl. sesamolie
    1 dl. azijn
    zout en peper


    Bereidingswijze:

     Honingdressing:

    Voeg alle ingrediënten van de dressing (op de olie na) in een kom samen.
    Meng ze met een garde of staafmixer.
    Voeg langzaam de olie al roerende aan het mengsel toe totdat er emulsie (binding) ontstaat. Salade:
    Meng de gewassen en geplukte sla met wat fijn gesneden bieslook en drie eetlepels hongingdressing.
    Maak de salade op in diepe borden en verdeel de in blokjes gesneden meloen hierover.
    Bestrooi de garnalen met wat peper en zout en bak ze in de olijfolie. Zet het vuur laag en gaar ze gedurende 3 minuten.

    Presentatie salade:

    Maak roosjes van de parmaham en verdeel deze over de salade.
    Serveer de garnalen lauwwarm in de salade en garneer deze af met wat bieslook en mosterdkers.
    Besprenkel de gehele salade nog eens met een klein hoeveelheid honingdressing





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!