Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Marc Brys reageert op nieuwe ontwikkelingen in Kameroen: “Ben ik ontslagen? Dat lijkt me fake news”
  • Opzettelijk plat zetten van autobanden blijkt niet strafbaar, maar burgemeester wil GAS-boetes: “Ik leg mij hier niet bij neer”
  • Noorwegen gaat Palestina erkennen als onafhankelijke staat: “Enige alternatief voor conflict levend houden”
  • VIDEO. Met dank aan een driepunter zes seconden van het einde: Boston wint in extra tijd van Indiana in eerste finaleduel Eastern Conference
  • “Een grote groep politici zit enkel en alleen hun broek te verslijten”: Vlaamse partijen willen minder parlementsleden
  • Ex-jeugdvoetbaltrainer veroordeeld voor zedenfeiten, en herviel vrijwel meteen: “Wij zagen onze zoon veranderen”
  • LIVE. Volg hier alle nieuws over de oorlog in de Gazastrook
  • Tot aan de maan en terug, aflevering 2: De Splügenpas
  • “Probleem op ongeziene schaal”: hacker koopt domeinnamen politie en OCMW en krijgt toegang tot gevoelige informatie
  • Verkeershinder op E313 richting Luik door ongeval in Hasselt
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    loantje
    blog.seniorennet.be/loantje
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gg
    blog.seniorennet.be/gg
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    24-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken kip met snijbiet en aardappelen
    Ingredienten:

    - 4 kippenbillen
    - 2 ajuinen (waarvan 1 fijn gesnipperd)
    - 5 teetjes look
    - 1 struik snijbiet of packsoi
    - 1 kuipje boursin look en fijne kruiden
    - 1/2 flesje solo deliphine of alpro soya of room
    - 200 gr gerookt spek in reepjes
    - aardappelen
    - 1 takje rozemarijn
    - peper, zout en kippenkruiden
    - olie om te bakken

    Bereiding:

    - Stoom of kook de aardappelen gaar voor 80%
    - Kruid de kippenbillen met peper, zout en kippenkruiden
    - Bak de kip goed aan in  olie en laat verder garen onder deksel ( laatste 10 min. deksel verwijderen) samen met 1 in 4 geseden ajuin en 3 ganse tenen look.
    - Snijbiet kuisen en snijden, niet te grof.( reepjes van 1/2 cm.
    - Nerven en blad eventjes appart houden.
    - In een wokpan (of ander pan) het spek aanbakken
    - De fijn gesnipperde ajuin en 2 gesnipperde teentjes look toevoegen alsook de nerven van de snijbiet.
    - Roerbakken tot alles knapperig gaar is, dan de fijngesneden bladeren van de biet toevoegen en verder roerbakken. Dit slinkt zoals spinazie.
    - Kruiden met peper en zout en het potje boursin cuisine erdoor roeren
    - Saus naar smaak verdunnen met solo delipine en proeven.
    - Nog heel even laten sudderen.
    - Ondertussen  aardappelen in een ovenschotel doen en overgieten met wat braadvocht van de kip en kruiden met zeezout en rozemarijn blaadjes
    - Als alles klaar is op een bord smijten en verorberen

    Tip van de chef:

    Kruiding in het oog houden bijkruiden kan altijd ,eruit halen is iets moeilijker.

    Snijbiet is ongeveer hetzelfde als warmoes
    Dit werd vroeger in de tuin rond de abdijen gekweekt van daar warmoeshof of in het zuid - limburgs wermestof






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!