Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Turnster Dorien Motten: “Een hele opluchting dat Nina Derwael en ik alles hebben kunnen uitpraten”
  • Alcoholcontrole wordt strenger: vanaf 1 mei geen recht meer op 15 minuten pauze voor blaastest
  • Onze eerste provinciale-watcher: “Verdiende kampioen, twee openbaringen en aangekondigde degradatie”
  • Uniek immozoekertje voor verloren stukje grond: verborgen stadstuintje kost amper 10.000 euro
  • Zulte Waregem bijt tanden stuk op Lommel en moet kruis maken over promotiedroom: “Dit komt heel hard aan”
  • Hasselt plaatst zich na venijnige derby tegen Eisden-Dorp voor halve finale play-offs
  • VIDEO. “Dit is één van de meest sportieve gebaren die ik ooit gezien heb”: Ronnie O’Sullivan weigert bal te potten op WK snooker (maar wordt wel uitgeschakeld)
  • Explosie bij metaalbedrijf Umicore in Olen veroorzaakt grote knal, werknemer raakt ernstig gewond
  • Weggeblazen door het Signal Iduna Park: Borussia Dortmund bluft PSG af in heenwedstrijd halve finale Champions League
  • Mensenrechtenorganisaties vrezen permanente aanwezigheid van Frontex-agenten in ons land
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wilfried_en_jeannette
    blog.seniorennet.be/wilfrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    franscroeskunst
    blog.seniorennet.be/franscr
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    14-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje met snijbiet (bijgerecht)
    Ingredienten:

    - snijbiet (3à 4 grote stengels met blad)
    - 1 ajuin (gesnipperd)
    - 3 teentjes knoflook (gesnipperd)
    - 1 kleine groene paprika (1/2 grote) fijngesneden
    - 250 gr champignons
    - 1 bakje gerookt spek zonder teveel vet
    - 1/2 kippenboullontablet
    - 1 flesje solo delifine
    - 1/2 bakje boursin cuisine 3 pepers
    - een weinig boter

    Bereiding:

    - Stelen van snijbiet afsnijden en in kleine blokjes snijden (mirrepoix) blad appart houden
    - Blokjes snijbietstengels voor 90% gaarstomen
    - Spek in een grote pan of pot aanbakken zonder boter
    - Knoflook, ajuin en paprika toevoegen
    - Wanneer ajuin glazig is het gesneden blad van de snijbiet + de gestoomde blokjes toevoegen
    - Altijd alles goed ondereen scheppen.
    - bouillon blokje toevoegen
    - Champignons in vieren snijden en toevoegen
    -Wanneer het dreigd te droog te worden een stukje boter toevoegen. Dit hangt af hoeveel vet het spek bevatte
    - Eventjes laten stoven en boursin kaas toevoegen
    - Goed onderroeren tot de kaas helemaal is opgelost
    - Solo delifine toevoegen. Normaal is èèn flesje juist genoeg voor onze hoeveelheid groenten.
    - Eventjes laten stoven, proeven en mischien iets bijkruiden.

    Tip van de chef:

    Dit stoofpotje doe ik bij vlees of vis.

    v.b. Een stukje in de oven gebakken kabeljouw in het midden van een groot bord leggen en  overvloedig bedekken met ons stoofpotje. Versieren met een blaadje platte peterselie en opdienen met een krokketje of zelfs een stukje stokbrood.
    De felicitaties van uw tafelgenoten zullen niet achterwege blijven.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!