|
Ingredienten:
800 g varkenshaasje (in plakjes van 4 cm) 120 g gorgonzola 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels boter 2 eetlepels droge witte wijn 4 eetlepels kippenbouillon bieslook (fijngesneden) peper en zout 12 groene asperges (1 minuut in gezouten water gekookt en in ijskoud water afgekoeld)
Bereiding
1. Breek de harde uiteinden van de asperges en kook ze 1 minuut in gezouten water. Leg ze dan onmiddellijk in ijskoud water om de mooie kleur te bewaren. 2. Verwarm de oven tot 200°C. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de olijfolie en boter in een pan. Bak de varkenshaasjes gedurende 4 minuten. Gaar het vlees verder in de oven in een vuurvaste schaal en bedek met de gorgonzola. 3. Blus de braadjus in de pan met witte wijn op een hoog vuur. Voeg de kippenbouillon toe en laat alles koken tot er een dunne saus overblijft. Giet die over het vlees met de gorgonzola. 4. Bak het vlees nog eens 5 minuten en doe de asperges er na 3 minuten bij. 5. Serveer het vlees met wat saus, asperges en gesnipperde bieslook.
|