Ingredienten
- 5 aardappelen - 450 gr erwtjes liefst vers doch diepvries kan ook - 3 sneetjes vers spek - 1/2 l melk en bloem om de saus te binden - 1 dl room, een drietal teentjes look - geraspte oude kaas - 1/2 ui
Bereiding
Het spek in fijne reepjes snijden, de halve ui even fijn in ringen snijden en dit samen fruiten in hete boter totdat de ringen glazig zijn.De gekookte aardappelen in schijfjes snijden terwijl de erwtjes in nauwelijks gezouten water een tiental minuten beetgaar worden, en alles in èèn grote ovenschotel regelmatig verdeeld wordt.(ook spek en ajuin) Ondertussen kan je een nogal vloeibare bechamelsaus maken van de melk en de bloem, deze flink kruiden met peper en minder met zout,nootmuscaat en de geperste knoflook toevoegen. Nog even flink doorroeren en over de aardappelschotel gieten. Een handvol geraspte kaas en een scheut room zijn de laatste ingredienten alvorens de schotel voor 20 min de voorverwarmde oven (200°)ingaat.
Tip van de chef:
Een gegrild stuk vlees, mischien wat salade en we kunnen er weral eventjes tegen Ik heb de vorige keer dat ik het klaar gemaakt heb, een half bakje light kruidenkaas onder de bechamel geroerd en geen room toegevoegd.
|