Ingredienten:
- 8 bloedworsten en evenveel appelen - 200gr mager gerookt spek - boter, kaneelpoeder,citroensap,kerriepoeder - bruine suiker, vanille suiker en kristalsuiker -muscaatnoot, - 2 uien - peper en zout - aardappelen voor 4 personen
Bereiding:
Met een scherp mes een grote inkerving maken in de lengte van de bloedworsten; daarin bruine suiker strooien. Uit de geschilde appelen het klokhuis boren en deze holte opvullen met het spek dat in dobbelsteentjes is. Deze spekjes bestrooien met kaneelpoeder,vanillesuiker, kristalsuiker en het sap van èèn citroen.(pitjes verwijderen) Ondertussen werd de oven opgewarmd tot 150° (niet te heet dus) en kunnen de worsten + de appelen er een kwartier in. De aardappelen dienen om er een klassieke puree van te maken, doch aangerijkt met in boter gestoofde ui en kerriepoeder. De biersaus wordt gemaakt door alle ingredienten behalve de krieken en de fijn gesnipperde zilveruitjes te laten inkoken Pas op het allerlaatste de krieken en zilverui erbij doen want anders koken ze tot moes. Ook de gehakte peterselie komt in laatste instantie in de saus, die zeer warm over de gebarsten worsten wordt gegoten.
Tip van de chef:
Veel minder werk dan men denkt In de aardappel puree kan de ajuin vervangen worden door kaas
|