Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Hasseltse veelpleger voor de 26ste keer veroordeeld: 14 maanden voor drugs en diefstal
  • Eendracht Aalst wil uitwijken naar stadion van Heusden-Zolder, maar... dat kan helemaal niet
  • Soap rond Eendracht Aalst duurt verder: club wil uitwijken naar stadion van Heusden-Zolder maar... dat kan helemaal niet
  • Primeur: drone filmt hoe twee leeuwen anderhalve kilometer zwemmen in rivier vol krokodillen
  • Op nieuwe website zie je eenvoudig waar de dichtste geldautomaat is
  • Kanaries naderen einde van oefenkamp onder stralende zon
  • BK rallycross is na ruim vier jaar terug op de Duivelsberg
  • Nicolas Rommens is klaar voor sportieve revanche met Zulte Waregem: “We moeten niets, maar willen vooral heel graag”
  • Zweedse politie pakt man en vrouw op met explosieven
  • Tongerse veelpleger riskeert tien maanden cel na diefstal Delvaux-portefeuille
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    side
    blog.seniorennet.be/side
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    waarzegster
    blog.seniorennet.be/waarzeg
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    13-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met kruidenkaas

    Ingredienten:

    - 1,5 l kippenbouillon (liefst vers)
    - 1 stuk runderschenkel (ca 250 gr )
    - 1  klontje boter
    - 1 ui
    - 6 tomaten
    - 1 takje tijm
    - 1 snuifje suiker
    - 1 kruidenkaasje( boursin)
    - peper en zout


    Bereiding

    Breng de bouillon aan de kook en plons het soepvlees in de kokende vloeistof.Laat zachtjes sudderen onder deksel tot het vlees gaar en mals is geworden.Dat duurt wel een tijdje.Begin in het vlees te prikken met een mesje na +/- anderhalf uur.Schuim regelmatig af.
    Het gaarkoken van het vlees kan ook moeiteloos de dag voordien gebeuren.

    Zet een soeppot op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.De fijngesnipperde ui mag daar een vijftal min. in zweten.
    Was ondertussen de tomaten en snij ze in stukjes.Doe dan de tomaten bij de ui. Laat nog een tweetal min. stoven.Giet de bouillon waar het gare soepvlees werd uitgehaald, bij de tomaten.Voeg het takje tijm, wat zout, peper en een snuifje suiker toe.Laat de soep een twintigtal min. koken zonder deksel.
    Snij ondertussen het vlees van de malse runderschenkel in kleine stukjes.
    We gieten dan de soep door een fijne zeef in een andere pot. Duw met de achterkant van een pollepel in de zeef tot alle soep en zacht vruchtvlees van de tomaten in de soep terecht zijn gekomen. In de zeef bevinden zich enkel pitten en velletjes.
    Breng de tomatensoep opnieuw aan de kook. Voeg de blokjes soepvlees bij en laat een min. doorkoken.Haal dan de soep van het vuur. We laten dan al roerend de kruidenkaas oplossen in de soep en haasten ons aan tafel.

    Tip van de chef:

    De liefhebbers kunnen aan het einde een klein scheutje rode port of goede madeira toevoegen.
    Dit is een smakelijke vorm van tomatenroomsoep.
    ALS DE KRUIDENKAAS TOEGEVOEGD IS ZEKER NIET MEER KOKEN!!!!!!!!

    13-09-2005 om 19:19 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterhammen van marieke (100 geworden)

    Ingredienten:

    - 4 grote sneden bruin brood
    - 50 gr boter of reuzel (gesmolten spekvet)
    - 6 eetlepels limburgse peren en appelsiroop
    - 8 sneetjes gezouten spek

    Bereiding

     Bak in een pan met heel weinig boter op een stevig vuur.Laat het spek in zes min. mooi kleuren en een krokant korstje krijgen.
    - Smeer ondertussen de boterhammen met ruezel of roomboter.Marieke doopte vroeger het brood gewoon in het warme bakvet van het spek in de pan.Bestrijk nu met siroop.
    -Leg het gebakken spek boven op de boterhammen.Eet met mes en vork of gewoon dicht geplooid uit het vuistje.
    - Een sterke kop koffie smaakt heerlijk bij de boterhammen van Marieke

    P.s. Marieke was mijn buurvrouw zaliger.

    Tip van de chef:

    Ik durf wedden dat er boterhammen te kort zijn

    12-09-2005 om 18:14 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!