Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • “Hij is de topfavoriet voor Roland Garros”: Novak Djokovic pakt uit met opvallende uitspraak over kwakkelende Rafael Nadal
  • Thomas Pieters droomt van zege in eigen land op Soudal Open: “Ik ken de baan helemaal uit mijn hoofd”
  • Dreigt leegloop bij STVV? Deze acht Kanaries kunnen straks vertrekken
  • VIDEO. Anderlecht veroordeelt ‘fan’ die na match tegen Club Brugge klappen uitdeelde in VIP-tribune, dader krijgt stadionverbod
  • Razende Mechelse herder bijt chihuahua dood in Schoonbeek
  • Limburg ontsnapt aan nieuwe zondvloed: “Het had veel erger gekund”
  • RECONSTRUCTIE. Hoe het in de Giro bijna tot een staking kwam: “We zijn aapjes in het circus. En het circus moet altijd verder reizen”
  • KAMPIOENEN. Welke Limburgse clubs/sporters pakten een titel? Ontdek het hier
  • Bewoners gezocht die telraam willen plaatsen in Houthalen-Helchteren
  • Speelplaats wordt ontmoetingsplek in Reppel: “Ook buiten de schooluren”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bas_en_belle
    blog.seniorennet.be/bas_en_
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jefrenoir
    blog.seniorennet.be/jefreno
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    17-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taartje van zalm en appel in calvadosparfum op een zacht safraansausje (voorgerecht)
    Benodigdheden:(16 personen)

    - 1,6 kg zalmfilet
    - 8 appels, Jonagold
    - 8 tomaten
    - 0,4 l. calvados
    - 60 gr. kristalsuiker
    - 80 gr. boter
    - enkele kervelpluksels
    - peper en zout
    - bieslook, dille of peterselie voor garnering
    - aardappelen of pasta
    voor de saus :
    - 8 sjalotten, fijngehakt
    - 0,4 l. visfumet
    - 0,8 l. droge witte wijn
    - 0,6 l. room
    - saffraan, peper en zout 

    Bereiding:

    Appels schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. Aanstoven in de boter, bestrooien met de suiker en lichtjes laten carameliseren. Blussen met de calvados en laten afkoelen.
    Met een ronde vorm (6 - 7 cm) 16 rondjes uit de filet snijden en deze overlangs in twee plakken snijden. De binnenkant van de schijfjes kruiden en de helft beleggen met de afgekoelde appelpartjes. Afdekken met de overige plakjes zalm en in een beboterde ovenschotel schikken.
    De sjalotten pellen, opzetten met driekwart van de witte wijn en tot de helft inkoken. De visfumet toevoegen en opnieuw tot de helft inkoken. De room toevoegen en inkoken tot de gewenste dikte. Kruiden en saffraan toevoegen.
    De zalmtaartjes besprenkelen met de overgebleven witte wijn en een vijftal minuten laten garen in een voorverwarmde over (160 °).
    De tomaten pellen, het vruchtvlees in reepjes snijden, kruiden en opwarmen.
    Serveren met zwarte tagliatelli of gestoomde aardappelen.

    Tip van de chef

    Het taartje in het midden van een plat bord plaatsen, in een plasje van de saus.
    De opgewarmde tomatenreepjes boven op het taartje plaatsen ofwel er kunstig rond strooien.
    In geval van een voorgerecht hoef de pasta of de aardappel niet echt.
    Een stukje brood (turks) is dan al voldoende.
     
     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!