Ingrediënten: 6 sneden gerookte zalm 400 gr. verse zalmfilet 2 à 3 appels 2 sjalotten 50 gr. licht gerookt spek 1 grote tomaat bieslook wat citroensap wat olijfolie peper
bereiding: Snijd per persoon 1 rondje uit de gerookte zalm, ter grootte van het torentje dat je wil maken. Snijd de overige gerookte zalm, de verse zalm, de sjalotten, het spek en de tomaat in kleine dobbelsteentjes. Snijd de appels in kleine dobbelsteentjes en overgiet met het citroensap Doe alles in een grote kom, voeg de olijfolie toe, meng goed en kruid met peper en fijngesneden bieslook Zet afgedekt weg in de koelkast Voor het curiesausje: Maak een mengsel van 2/3 mayonaise, 1/3 yoghurt, een paar eetlepels appelsap, 1/2 koffielepel currie, zout en (cayenne-)peper Serveren: Plaats een ringvorm op het bord en vul dit met het vismengsel. Druk goed aan. Neem de ringvorm weg en leg bovenop het torentje het rondje gerookte zalm. Strooi nog wat bieslook of peterselie bovenop het torentje. Giet wat curiesaus rondom het torentje. Eventueel afwerken met roze peperkorrels. bereiding: Snijd per persoon 1 rondje uit de gerookte zalm, ter grootte van het torentje dat je wil maken. Snijd de overige gerookte zalm, de verse zalm, de sjalotten, het spek en de tomaat in kleine dobbelsteentjes. Snijd de appels in kleine dobbelsteentjes en overgiet met het citroensap Doe alles in een grote kom, voeg de olijfolie toe, meng goed en kruid met peper en fijngesneden bieslook Zet afgedekt weg in de koelkast Voor het curiesausje: Maak een mengsel van 2/3 mayonaise, 1/3 yoghurt, een paar eetlepels appelsap, 1/2 koffielepel currie, zout en (cayenne-)peper Serveren: Plaats een ringvorm op het bord en vul dit met het vismengsel. Druk goed aan. Neem de ringvorm weg en leg bovenop het torentje het rondje gerookte zalm. Strooi nog wat bieslook of peterselie bovenop het torentje. Giet wat curiesaus rondom het torentje. Eventueel afwerken met roze peperkorrels. Snijd per persoon 1 rondje uit de gerookte zalm, ter grootte van het torentje dat je wil maken. Snijd de overige gerookte zalm, de verse zalm, de sjalotten, het spek en de tomaat in kleine dobbelsteentjes. Snijd de appels in kleine dobbelsteentjes en overgiet met het citroensap Doe alles in een grote kom, voeg de olijfolie toe, meng goed en kruid met peper en fijngesneden bieslook Zet afgedekt weg in de koelkast Voor het curiesausje: Maak een mengsel van 2/3 mayonaise, 1/3 yoghurt, een paar eetlepels appelsap, 1/2 koffielepel currie, zout en (cayenne-)peper
Serveren:
Plaats een ringvorm op het bord en vul dit met het vismengsel. Druk goed aan. Neem de ringvorm weg en leg bovenop het torentje het rondje gerookte zalm. Strooi nog wat bieslook of peterselie bovenop het torentje. Giet wat curiesaus rondom het torentje. Eventueel afwerken met roze peperkorrels.
|