Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • 22 mei is Dag van de Biodiversiteit: “Als we niet ingrijpen, verliezen we dagelijks diersoorten”
  • Geneeskundestudenten geven les seksuele opvoeding in Kindsheid Jesu: “Leraars de klas uit”
  • Bril nog onder garantie, toch krijgt Nele geen nieuw montuur
  • Professor Gyselaers (ZOL en UHasselt): “Zwangerschapsvergiftiging gaat over van generatie op generatie”
  • “Ze woog maar 720 gram”: Elya werd te vroeg geboren door zwangerschapsvergiftiging
  • Pelgrim Christophe uit Beringen komt al na 73 dagen aan in Compostela, week vroeger dan gepland
  • “Ik voel dat ik het tempo beter aankan”: op bezoek bij Charles De Ketelaere, die op één match van zijn eerste buitenlandse prijs staat
  • INTERVIEW. Jan Vertonghen spoelt de ontgoocheling door nu de titel van Anderlecht ver weg is en spreekt over zijn toekomst: “De zin om door te gaan, is er”
  • Wie is Michiel Jonckheere, zondag al coach op de bank bij Club? “Hij maakt het niet te moeilijk. Spelers hebben dat graag”
  • Hij is weer helemaal hersteld na zijn enkelbreuk, maar heeft Paul Nardi wel een toekomst bij AA Gent? “Liefst wil ik blijven”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maydee30
    blog.seniorennet.be/maydee3
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wetenswaardigheden
    blog.seniorennet.be/wetensw
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    18-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtorentje
    Ingrediënten:
     
    6 sneden gerookte zalm
    400 gr. verse zalmfilet
    2 à 3 appels
    2 sjalotten
    50 gr. licht gerookt spek
    1 grote tomaat
    bieslook
    wat citroensap
    wat olijfolie
    peper


      bereiding:
     
    Snijd per persoon 1 rondje uit de gerookte zalm, ter grootte van het torentje dat je wil maken.
    Snijd de overige gerookte zalm, de verse zalm, de sjalotten, het spek en de tomaat in kleine dobbelsteentjes.
    Snijd de appels in kleine dobbelsteentjes en overgiet met het citroensap
    Doe alles in een grote kom, voeg de olijfolie toe, meng goed en kruid met peper en fijngesneden bieslook
    Zet afgedekt weg in de koelkast
     
    Voor het curiesausje:
     
    Maak een mengsel van 2/3 mayonaise, 1/3 yoghurt, een paar eetlepels appelsap, 1/2 koffielepel currie, zout en (cayenne-)peper
     
    Serveren:
     
    Plaats een ringvorm op het bord en vul dit met het vismengsel. Druk goed aan.
    Neem de ringvorm weg en leg bovenop het torentje het rondje gerookte zalm.
    Strooi nog wat bieslook of peterselie bovenop het torentje.
    Giet wat curiesaus rondom het torentje. Eventueel afwerken met roze peperkorrels.
      bereiding:
     
    Snijd per persoon 1 rondje uit de gerookte zalm, ter grootte van het torentje dat je wil maken.
    Snijd de overige gerookte zalm, de verse zalm, de sjalotten, het spek en de tomaat in kleine dobbelsteentjes.
    Snijd de appels in kleine dobbelsteentjes en overgiet met het citroensap
    Doe alles in een grote kom, voeg de olijfolie toe, meng goed en kruid met peper en fijngesneden bieslook
    Zet afgedekt weg in de koelkast
     
    Voor het curiesausje:
     
    Maak een mengsel van 2/3 mayonaise, 1/3 yoghurt, een paar eetlepels appelsap, 1/2 koffielepel currie, zout en (cayenne-)peper
     
    Serveren:
     
    Plaats een ringvorm op het bord en vul dit met het vismengsel. Druk goed aan.
    Neem de ringvorm weg en leg bovenop het torentje het rondje gerookte zalm.
    Strooi nog wat bieslook of peterselie bovenop het torentje.
    Giet wat curiesaus rondom het torentje. Eventueel afwerken met roze peperkorrels.
      
    Snijd per persoon 1 rondje uit de gerookte zalm, ter grootte van het torentje dat je wil maken.
    Snijd de overige gerookte zalm, de verse zalm, de sjalotten, het spek en de tomaat in kleine dobbelsteentjes.
    Snijd de appels in kleine dobbelsteentjes en overgiet met het citroensap
    Doe alles in een grote kom, voeg de olijfolie toe, meng goed en kruid met peper en fijngesneden bieslook
    Zet afgedekt weg in de koelkast
     
    Voor het curiesausje:
     
    Maak een mengsel van 2/3 mayonaise, 1/3 yoghurt, een paar eetlepels appelsap, 1/2 koffielepel currie, zout en (cayenne-)peper
     
    Serveren:
     
    Plaats een ringvorm op het bord en vul dit met het vismengsel. Druk goed aan.
    Neem de ringvorm weg en leg bovenop het torentje het rondje gerookte zalm.
    Strooi nog wat bieslook of peterselie bovenop het torentje.
    Giet wat curiesaus rondom het torentje. Eventueel afwerken met roze peperkorrels.
     


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!