Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Controle van elk onlinegesprek moet kindermisbruik tegengaan: “Alsof er een camera in je huis wordt geplaatst”
  • Federaal parket in ons land trekt onderzoek naar overleden Laura en verdwenen man op Tenerife naar zich toe
  • Kersverse Performance Director moet al na twee weken weg bij Anderlecht
  • “De strijd achter Pogacar gaat hevig zijn”: Cian Uijtdebroeks start met ambitie in zijn eerste Giro
  • MADE IN BELGIUM. Dennis Praet over zijn afscheid bij Leicester: “Belgische clubs mogen bellen, maar Italië heeft een streepje voor”
  • VIDEO. “Veel valt er toch niet te zien”: Brecel-killer Gilbert brengt fans op WK snooker aan het lachen met vestimentaire blunder
  • Auto brandt uit in Neerharen
  • Dode en gewonden bij schietpartij in voorstad van Parijs
  • “Hoop dat het niet te koud is”: IOC-voorzitter Thomas Bach wil samen met Franse president Macron nog voor de Olympische Spelen in de Seine zwemmen
  • Het Belang van Limburg is jouw gids naar de verkiezingen van 9 juni
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tjenneke
    blog.seniorennet.be/tjennek
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rilatine
    blog.seniorennet.be/rilatin
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    05-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozenbavarois met coulis van kiwi

    Ingredienten:


    300 g frambozen (eventueel diepvries)
    1/2 citroen (sap)
    4 blaadjes gelatine
    3 eiwitten
    2 eetl. verse kaas
    2 dl room
    125 g suiker
    1 kiwi

    Voor de kiwicoulis : 
    3 kiwiís
    3 eetl. suiker

    Bereiding:

    Begin 6 uur van tevoren :
    Week de gelatineblaadjes enkele min. in ruim koud water.  Breng intussen 3,5 eetl. water aan de kook met de suiker. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, flink roerend, op in het suikerwater.  Plet de frambozen (indien diepvries eerst laten ontdooien) met een vork en roer ze samen met het citroensap onder het gelatinemengsel.  Terwijl deze bereiding wat afkoelt, klopt u de eiwitten en de slagroom stijf.  Roer eerst de verse kaas en vervolgens de slagroom door de frambozenbrij.  Ten slotte schept u er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.  Strijk een cake- of puddingvorm of individuele vormpjes in met olie en schep er de bavarois in. Laat ten minste 6 u opstijven in de koelkast.

    Voor de kiwisaus laat u 3 eetl. suiker met 3 eetl. water inkoken (niet laten kleuren !).  Voeg er 3 geplette kiwi's aan toe en druk indien gewenst door een zeef (niet mixen, want gemixte kiwipitjes smaken bitter).

    Stort de frambozenbavarois op een bord of schotel. Giet er de kiwisaus rond en versier met schijfjes kiwi.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!