Ingredienten: 10 pers.
rode grapefruit 800 g brie 10 el honing 18 halve walnoten 150 gram gerookt spek (juliëne) 50 gram ui ( brunoise) 200 gram zonnebloemolie 50 gram notenolie 75 gram natuurazijn 30 gram witte wijnazijn 60 gram bruine suiker rucola
Bereiding:
Het spek laten garen in de zonnebloemolie. Als de spekjes krokant zijn voegt men de uien toe. Dit af laten koelen tot zon 60 graden. Dan de suiker erbij doen. Dan de natuurazijn, witte wijnazijn en de notenolie.
Schil de grapefruit dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Snijd de brie in dunne plakjes en leg die op ovenvaste bordjes. Verdeel de honing erover en zet ze even onder de hete grill tot de kaas een beetje begint te smelten.
De warme brie wordt geserveerd op een bedje van rucola sla (notensla) met een lauwarme dressing van spekjes. Garneer met de walnoten en de grapefruitpartjes
Tip van de chef:
De kaas kan ook op een anti-kleef matje op een bakplaat gelegd worden. Voorzichtig met een palettemes of een plamuurmes (zonder verf of kalkresten) opnemen en op het slaatje plaatsen.
|