Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • David Alaba ontbreekt bij Oostenrijk, recorddeelname voor Cristiano Ronaldo: bekijk hier alle selecties voor het EK voetbal in Duitsland
  • Dit restaurant in As kreeg eerste Limburgse Michelinster ooit: wie wordt dit jaar beloond?
  • Ford Genk als citroentaart en slapen in een kooi vol automaten: ‘opgesloten’ Vlaamse kunst in C-Mine
  • Avontuur nog voor eerste wedstrijd voorbij? “Marc Brys ontslagen als bondscoach van Kameroen”
  • Man (28) die doodgeschoten werd op Brussels terras was lukraak slachtoffer: “Daders zochten vergelding voor ruzie waar hij niets mee te maken had”
  • Coucke vangt bot bij aandeelhouders Unifiedpost: aanstelling vier nieuwe bestuurders en ontslag voorzitter geweigerd
  • Dj Afrojack verkoopt Vlaams kasteeldomein voor 7 miljoen euro
  • Kleindochter van Elvis vecht gedwongen verkoop van Graceland aan: “Handtekening werd vervalst”
  • Britse verdachte van spionage voor Hongkong dood aangetroffen in park
  • Door hittegolf in Mexico vallen apen gewoon uit de bomen
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    abc_tuinieren
    blog.seniorennet.be/abc_tui
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leopold33
    blog.seniorennet.be/leopold
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    29-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme brie met honing,noten en spekjesdressing (voorgerecht)

    Ingredienten: 10 pers.

    rode grapefruit
    800 g brie
    10 el honing
    18 halve walnoten
    150 gram gerookt spek (juliëne)
    50 gram ui ( brunoise)
    200 gram zonnebloemolie
    50 gram notenolie
    75 gram natuurazijn
    30 gram witte wijnazijn
    60 gram bruine suiker
    rucola

    Bereiding:

    Het spek laten garen in de zonnebloemolie.
    Als de spekjes krokant zijn voegt men de uien toe.
    Dit af laten koelen tot zo’n 60 graden.
    Dan de suiker erbij doen.
    Dan de natuurazijn, witte wijnazijn en de notenolie.

    Schil de grapefruit dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
    Snijd de brie in dunne plakjes en leg die op ovenvaste bordjes.
    Verdeel de honing erover en zet ze even onder de hete grill tot de kaas een beetje begint te smelten.

    De warme brie wordt geserveerd op een bedje van rucola sla (notensla) met een lauwarme dressing van spekjes.
    Garneer met de walnoten en de grapefruitpartjes

    Tip van de chef:

    De kaas kan ook op een anti-kleef matje op een bakplaat gelegd worden.  Voorzichtig met een palettemes of een plamuurmes (zonder verf of kalkresten) opnemen en op het slaatje plaatsen.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!