Ingredienten :10 pers.
1800 gram varkenshaas 6 theelepels mosterd 6 theelepels tomatenketchup 3 theelepels paneermeel zout en peper paprikapoeder, majoraan 22 plakken gerookt spek bakboter
Bereiding:
Snij van de varkenshaas het vet (als het eraan zit) en het onnodige vlies eraf en leg het in de koeling. Voor de vulling 6 theelepels mosterd, 6 theelepels tomatenketchup mengen. Met zout en peper en met de majoraan op smaak brengen. Snij het vlees in porties of medallions en dan nog eens horizontaal in twee. Bestrijk het vlees aan een kant met het mengsel en leg twee plakjes op elkaar. Omwikkel dan het vlees met een stukje spek en maak het vast met een cocktailprikker. Verhit de boter in een pan en bak het vlees goed aan alle kanten bruin. Laat het vlees nog 12 minuten doorbakken in de pan of in de oven opdat het lekker mals blijft.
|