Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Leeuwtje Lowie is de nieuwe mascotte van de Bocholtse kindergemeenteraad
  • Diplomatieke crisis tussen Spanje en Argentinië breidt verder uit nadat president Spaanse premier “beledigde”
  • Nog geen oproepingsbrief voor de verkiezingen ontvangen? Gemeenten hebben nog tot zaterdag om ze uit te zenden
  • Tongerse Tennisclub breidt uit met twee overdekte padelterreinen
  • Viervoeters en baasjes verwend op hondenevenement en wandeldag in Gingelom
  • Pas getrouwd: Busra en Salih in Lommel
  • Vierkamp in twee shiften levert twee winnaars op ondanks de zondvloed aan regen
  • Ontketen jouw creativiteit als beeldredacteur bij HBVL
  • 60-jarige vrachtwagenbestuurder overleden in Overpelt, parket start onderzoek
  • EK-selectie: Roberto Martinez rekent bij Portugal opnieuw op Cristiano Ronaldo
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    treintjes_van_claude_pire
    blog.seniorennet.be/treintj
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sannesgedichten
    blog.seniorennet.be/sannesg
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    03-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde rode mul met lauwwarme tartaar van langoustines
    Ingredienten:

    8 rode mulfilets(zeebarbeel)
    6 verse langoustines
    1 limoen
    iets olijfolie
    8 groene asperges
    50 gram roomboter
    200 gram gepelde peulvruchten
    200 gram risotto
    2 tomaten (schoon en ontveld)

    Bereidingswijze

    : Snijd de langoustines fijn en meng dit met ca. 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel limoenschilletjes, peper en zout.
    Zet de risotto op met 4 dl. bouillon, voor ca. 20 minuten tegen de kook aanhouden. Voeg als laatste de in blokjes gesneden tomaat en gesneden basilicum door.
    Schil de asperges tot de helft en snijd ca. 2 cm. van de kontjes af. Bak ze kort in de roomboter (2 min.) en zet ze vier minuutjes opzij. Grill de mulletjes op de huidkant kruislings. Doe op de mulfilet 1 lepel langoustinetartaar en leg daar vervolgens de andere filet op, met de huidkant boven.
    Verwarm de risotto en de groentes op het vuur, en zet de mulfilet ca. 3 minuten in de oven (180 gr. C). Maak het gerecht mooi af

    Tip van de chef:

    Het gerecht kan ook met een ander klein zeevisje gemaakt worden (goudbrasem)
    De limoen wordt eigenlijk beter geraspt nadat ze zeer goed gewassen is.Dit verdeeld beter en men raakt nog minder rap aan het bittere wit.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!