|
Ingredienten:
4 kleine aardappelen 4 stevige rijpe pomodori tomaten 1 1/2 dl olijfolie 15 blaadjes basilicum 2 eierdooiers 1 eetl. witte wijnazijn 3 dl. olijfolie 3 st. st.jacobsmossel een paar blaadjes frisee en wat veldsla peper en zout
Bereiding:
Snijd de geschilde aardappelen in dunne schijfjes van 3 mm. Ontvel de tomaten snij ze in 4 en ontpit ze. Leg de aardappelscijfjes in de olijfolie, verwarm tot 80° C en confijt de aardappels langzaam tot ze gaar zij (ca. 10 min.) Voeg de tomaten toe en laat het geheel direckt afkoelen. Draai in een keukenmachine met een scherp mes, de basilicum blaadjes met 1/2 dl. olijfolie glad. Houd de basilicumolie even appart en meng in de keuken machine 2 eierdooiers met 1 eetl. wittewijnazijn. Laat dit even draaien en voeg dan eerst druppelsgewijze en als de mayonaise pakt 3 dl olijfolie toe tot een gladde mayonaise is verkregen.Voeg de basilicumolie aan de mayonaie toe en laat nog even draaien. Breng op smaak met peper en zout. Steek met een steker van 2 1/2 cm. rondjes ui de aarappelschijfjes en tomaat. Snijd de Sint- Jacobsmosselen in plakjes en grill op een hete grillpan aan beide zijden. Kruiden mt peper en zout.
OPMAAK:
Leg de aarappelrondjes, tomatenrondjes , mosselen en veldsla om en om in een grote circel. Garneer in het midden van het bord een klein beetje frisee en veldsla. Teken met de basilicummayonaise een mooi patroon op het bord.
|