Ingrediënten :
4 konijnenbillen peper zout 50g boter 200g gerookte spekblokjes 1,5dl cognac 2 eetlepels bloem 1 teentje knoflook 6 eetlepels witte wijn worcestersaus 200g kleine champignons 1 ui 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereidingswijze :
Was de konijnenbillen, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Pel het knoflookteentje en pers deze uit. Maak de champignons schoon. Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Verhit 30 gram boter in de pan en bak hierin de spekblokjes uit. Haal de spekblokjes dan uit de pan, voeg de rest van de boter toe en bak hierin de konijnenbillen aan alle kanten mooi bruin. Verwarm een deel van de cognac in een metalen sauslepel op enige afstand boven een vlam. Steek de cognac aan en schenk de brandende cognac op het vlees in de pan. Schenk dan de rest van de cognac erbij. Roer in een kommetje de bloem, wijn, knoflook en enkele druppels worcestersaus tot een papje. Schenk het papje onder goed roeren in de pan, voeg 2 deciliter kokend water toe en breng het aan de kook. Leg een deksel op de pan, draai de hittebron laag en laat het vlees 25 minuten zachtjes stoven.(controleer op gaarheid) Voeg dan de champignons en de ui toe, controleer of er genoeg vocht in de pan is, voeg anders nog wat warm water toe. Laat dit alles nog 5 10 minuten zachtjes stoven. Roer dan de peterselie door het gerecht.
Tip van de chef:
Dit recept is bedoeld voor billetjes van een wild konijn ,maar met tamme zal het ook wel lukken
|