Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Nicky Hayen niet tevreden na eerste nederlaag met Club Brugge: “Onyedika wist niet dat hij al geel had gekregen”
  • Win een waardebon van 50 euro voor Smaakfestival
  • Voor het eerst komt Achelse Kluis met nieuw biermerk: “We gaan experimenteren met smaken”
  • In deze Limburgse foodtruck serveren mensen met een beperking taartjes en broodjes
  • Moet je zien: Gouden Palm ‘Anatomy of a Fall’ in avant-première
  • Gospelzanger en zoon van een pastor: Marson (24) uit Bree wil Belgium’s Next Top Model worden
  • Artiesten keren terug naar jaren 70 voor promospot Schlagerfestival
  • Thrillerauteur Anja Feliers maakt kinderboek met eigen dochter: “Tara is met een potlood geboren”
  • Ben jij een echte kebabkenner? Test je kennis in onze kebab quiz
  • Doe mee aan de Wandelchallenge en win leuke prijzen
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    aarina0501
    blog.seniorennet.be/aarina0
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    omer
    blog.seniorennet.be/omer
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    22-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenbout van moeder marie

    Ingrediënten :

    4 konijnenbillen
    peper
    zout
    50g boter
    200g gerookte spekblokjes
    1,5dl cognac
    2 eetlepels bloem
    1 teentje knoflook
    6 eetlepels witte wijn
    worcestersaus
    200g kleine champignons
    1 ui
    2 eetlepels gehakte peterselie

    Bereidingswijze :

    Was de konijnenbillen, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Pel het knoflookteentje en pers deze uit. Maak de champignons schoon. Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Verhit 30 gram boter in de pan en bak hierin de spekblokjes uit. Haal de spekblokjes dan uit de pan, voeg de rest van de boter toe en bak hierin de konijnenbillen aan alle kanten mooi bruin. Verwarm een deel van de cognac in een metalen sauslepel op enige afstand boven een vlam. Steek de cognac aan en schenk de brandende cognac op het vlees in de pan. Schenk dan de rest van de cognac erbij. Roer in een kommetje de bloem, wijn, knoflook en enkele druppels worcestersaus tot een papje. Schenk het papje onder goed roeren in de pan, voeg 2 deciliter kokend water toe en breng het aan de kook. Leg een deksel op de pan, draai de hittebron laag en laat het vlees 25 minuten zachtjes stoven.(controleer op gaarheid) Voeg dan de champignons en de ui toe, controleer of er genoeg vocht in de pan is, voeg anders nog wat warm water toe. Laat dit alles nog 5 – 10 minuten zachtjes stoven. Roer dan de peterselie door het gerecht.

    Tip van de chef:

    Dit recept is bedoeld voor billetjes van een wild konijn ,maar met tamme zal het ook wel lukken

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!