Benodigdheden: (12 personen)
- 2 middelgrote sardientjes per persoon - 800 gram couscous - gevogelte bouillon - 4 rabarberstengels - 1 courgette - limoenolie - 1 rode paprika - enkele blaadjes munt - bieslook - olijfolie - suiker
Bereiding:
Breng de gevogelte bouillon aan de kook en voeg de couscous toe, laat terug even opkoken en zet het vuur dan zachter, laat de couscous gedurende een 5 tal minuten wellen (roer er regelmatig door met een vleesvork zodat de couscous los komt). Giet het overtollige vocht af en hou de couscous warm. (of volg de gebruikswijze op de verpakking van de couscous, maar gebruik bouillon inplaats van water)
Snijd ondertussen de rabarber in brunoise en bak kort aan in wat olijfolie, voeg de suiker toe en laat wat karameliseren.
Snijd de courgette en de rode paprika in kleine brunoise en stoof eveneens aan in wat olijfolie, kruid met pe/zo (alles apart stoven zodat alle ingrediënten beetgaar blijven)
Snipper de munt en de bieslook fijn , voeg toe aan de couscous samen met alle groenten.
Grill of bak de opgekuiste sardientjes en kruid met pe/zo , schik ze op een bord en stort de couscous mengeling in een vormpje , overgiet de sardientjes met limoenolie
Tip van de chef:
Gebruik rode mul of een andere kleine vis (diepvries te verkrijgen bij O'Coole)
|