Ingrediënten:
16 scampi's 600 gr zeeduivel 2 dl visfumet 1 dl witte wijn 1 dl room 2 sjalotten Brunoise van: 1 wortel 2 sjalotten 1 takje selder 1 wit van prei een weinig curry peper van de molen en zout 600 gr aardappelen
Voorbereiding:
De zeeduivel in 16 of 24 blokjes snijden. De scampi pellen. Een brochet maken van de blokjes zeeduivel en de scampi. Goed kruiden en bewaren op een koele plaats.Van de aardappelen, met behulp van een appelboor,champignons snijden.De groentjes in fijne brunoise snijden. Bereidingswijze:
De visfumet met de witte wijn en de sjalotten laten inkoken.Vervolgens zeven en afwerken met room.Kruiden en een weinig curry toevoegen. De groentjes gaarstoven en op het allerlaatste aan de saus toevoegen.De aardappelen gaarstomen (in de schil) Afwerking:De brochetten op een ingeboterde bakplaat schikken en laten garen in de oven (5 min op 180°) De saus opwarmen en groentjes toevoegen. Het bord ondersausen en hierop de brochet schikken, de aardappeltjes bovenaan schikken ( nadat ze eventjes in boter zijn opgewarmd)
Tip van de chef:
Dit recept van mij, is ooit door een nederlandse hotelschool overgenomen en gebruikt als examen in een van de laatste jaren. Mits aanpassing van de hoeveelheden kan dit natuurlijk ook een hoofdgerecht zijn.
|