Ingredienten voor 6 personen:
1 bosje selderij 1 wortel 1 kleine ui 125 g parmezaanse kaas 15 cl rode wijn 2 blikken ontvelde tomaten 2 eetlepels peterselie 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 4 eetlepels tomatenpuree 500 g gedroogde lasagnebladen 60 g pancetta of dun gesneden ontbijtspek 600 g rundergehakt 625 g mozzarella 750 g ricotta grof en fijn zout
Bereiding van de lasagne:
· Hak de peterselie fijn. · Snijd de wortel in dunne plakjes. · Snijd de selderij, pancetta, knoflook en ui klein. · Giet de ontvelde tomaten af en bewaar het vocht. · Kook de lasagnebladen in diep water gedurende10 min. · Bewaar 10 cl van het kookvocht. · Spoel de bladen af onder koud water. · Meng de ricotta met het kookvocht. · Snijd de mozzarella in dunne plakjes. · Verhit de olijfolie in een pan en bak de pancetta. Voeg de peterselie, wortel, selderij, knoflook en ui toe. · Laat 12 minuten zachtjes stoven. · Voeg het gehakt en een beetje zout toe. · Laat 10 minuten staan op middelhoog vuur. · Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe. Laat weer 5 minuten stoven. · Voeg de ontvelde tomaten en het vocht toe. · Laat een uur stoven met het deksel op de pan. · Verwarm de oven voor op 180° · Bedek de bodem van een schaal met de saus. · Vervolgens lasagnebladen en daarop de ricotta. · Bestrooi met de parmezaanse kaas. · Bedek met de saus en vervolgens met mozzarella. · Herhaal dit nogmaals en eindig met de saus, bedekt met mozarella en parmezaanse kaas. · Zet de schaal 25 minuten in de hete oven en vervolgens vijf minuten onder de grill voor een goudbruin korstje.
Tip van de chef:
Respekteer zorgvuldig de kooktijden want anders is het resultaat navenant Dit is een echt origineel recept van een Italiaanse mama
|