Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Inbraak in tuinhuis in Ham
  • Containerbrandje in Beverst
  • Geld weg uit woonwagen in Bilzen
  • OCMW-raadslid van CD&V stapt over naar Open VLD
  • Brouwerij Kerkom te koop voor 1 miljoen euro: “Marc en Marina hebben hier hun ziel in gelegd”
  • Auto botst tegen twee geparkeerde voertuigen in Koersel: bestuurster onwel
  • “In topvorm dankzij vlaai van oma”: Helchterense Red Flame helemaal klaar voor levensbelangrijke interland op Stayen
  • Tesla stelt voorstelling robottaxi uit
  • Meer dan zeventig grienden aangespoeld op Schots eiland
  • Wiel van vliegtuig vat vuur vlak voor opstijgen, piloot moet vlucht annuleren
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    theo1931
    blog.seniorennet.be/theo193
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    waarzegster
    blog.seniorennet.be/waarzeg
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    21-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw op een spiegel van limoensaus
    Ingredienten:

    2 limoenen
    2,5 theelepels vloeibare honing
    2 laurierblaadjes
    14 zwarte peperkorrels
    bieslook
    groene olijven
    bloem
    750 gram kabeljauwfilet
    zout, peper
    50 gram boter
    1 eetlepel aardappelmeel
    1 pot visfond

    Bereiding

    Limoenen onder koud water goed schoonboenen.
    Met citroentrekker (zesteur) of scherp mesjes schil van de limoenen (zonder wit) in smalle reepjes trekken en in een kommetje koud water leggen.
    De limoenen uitpersen.
    In steelpan limoensap, fond, honing, laurier en peperkorrels aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes laten trekken.
    Saus boven een andere pan zeven.
    De bieslook fijn snipperen.
    De olijven in dunne plakjes snijden.
    De borden voorverwarmen
    De kabeljauw halveren, droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met peper en zout.
    Vis bakken in ruim boter (goed heet laten worden) 1x omdraaien.
    Intussen de saus in circa 1 minuut opnieuw zachtjes verwarmen.
    In een kopjes aardappelmeel en 1 theelepel koud water gladroeren.
    Al roerend aan de saus toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
    Op smaak brengen met zout en peper.
    Saus over borden verdelen.
    Kabeljauw erin leggen.
    Garneren met limoenreepjes, bieslook en olijven


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!