Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • 48 jaar geen Belgische finalist op 5.000 meter, nu in één klap twee met Heymans en Kimeli: “Kom, we gaan de Belgen eens op de kaart zetten”
  • Drama op de Spelen: Indiase worstelaarster weegt 100 gram te veel, mag geen finale kampen én belandt uitgedroogd in ziekenafdeling
  • Deelnemer ‘Klopjacht’ blijft in de cel voor schietpartij in Boom waarbij drugscrimineel gewond raakte
  • Congolese president Tshisekedi beschuldigt Kabila van voorbereiden van opstand
  • Drama voor Belgische hoogspringer: Thomas Carmoy blesseert zich tijdens olympische wedstrijd en moet “op krukken de piste verlaten”
  • CAFÉ OLYMPIQUE. Het waanzinnige dieet van gewichthefster Nina Sterckx: “Toen we een foto wilden nemen, barstte ze in tranen uit”
  • LIVE FC LIMBURG. Verdediger van Sporting Hasselt verlengt contract, dames van ’s Herenelderen krijgen versterking
  • Slecht geïsoleerde huizen verliezen in sneltempo hun waarde: “Het is menens, beseffen verkopers nu”
  • Zo veel winkelkarretjes mysterieus verdwenen bij deze Colruyt dat ze bijna op zijn: “We nemen maatregelen”
  • Helikopter met vijf inzittenden stort neer in Nepal
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vanhissenhoven
    blog.seniorennet.be/vanhiss
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luz
    blog.seniorennet.be/luz
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    26-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeebaars met een sausje van geconfijtte tomaten en een tapenade van olijven met anijs

    Ingredienten:

    Olijftapenade: 
    ontpitte zwarte olijven 
    olijfolie 
    peper en zout 
    anijslikeur 
    4 stukken van 120 tot 160 gr. Zeebaars met vel (zonder graten en schubben) 
    4 Jacobsnoten (zonder koraal) 
    120 gr gekuiste en geblancheerde kalfszwezerik van het hart 
    enkele takjes notensla 
    olijfolie 
    peper en zout 
    120 gr. venkel 
    Tomatensausje: 
    2 verse tomaten 
    60 gr zon gedroogde tomaten 
    olijfolie 
    teentje knoflook 
    versnipperde sjalot 
    1 dl bouillon (groenten of gevogelte)

    Bereiding:

    Olijven malen, indien nodig extra zout toevoegen, wat peper van de molen, en opwerken met een stevige scheut olijfolie en anijslikeur. Goed mixen.

    De venkel versnijden in fijne schijfjes. In wat water en olijfolie aanstoven met peper en zout. Krokant garen.

    De verse tomaten, knoflook en de sjalot met olijfolie aanstoven. Kruiden en bevochtigen met de bouillon (bv. venkeljus). Zachtjes laten pruttelen onder deksel. Mixen, door een zeef duwen en stukjes zon gedroogde tomaat toevoegen. Dit even opkoken en laten rusten.

    De vis mooi bruin bakken, alsook de stukken zwezerik. Eventjes laten rusten.

    Op de borden lijntjes tapenade trekken en ook wat plaatsen waar de vis zal komen te liggen.
    Vis en zwezerik opwarmen in oven of onder grill, de jacobsnoten mooi bruin bakken.

    De vis stukken op de borden plaatsen. Een lepeltje warme tomatensaus op en rond elke vis verdelen. Aan de overkant van de borden de jacobsnoten en stukjes zwezerik plaatsen. De warme venkel hierover verdelen. Afwerken met enkele blaadjes notensla en een straaltje olijfolie

    Tip van de chef:

    Dit kan gerust zonder de zwezerik
    Als ge diepvries jacobsnoten gebruikt,deze ZEER GOED laten ontdooien en droog deppen



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!