Ingredienten:
- 50 gram bruine suiker - 75 gram zwarte chocolade - 1 vanillestok - 5 eierdooiers - 25 cl melk - 100 gram fijne suiker - 25 cl room
Bereiding:
Breng de melk en de room met 50 g suiker aan de kook. Voeg het in de lengte opengespleten vanillestokje toe, laat de melk een paar minuten pruttelen en vervolgens wat afkoelen. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker tot een witromige massa. Breek de chocolade in een kommetje, overgiet de stukjes met 2 koffielepels van de vanillemelk en laat 1 minuut smelten in de microgolf (of au bain-marie). Meng de chocolade met de dooiermassa. Giet de rest van de vanillemelk over de eieren en roer goed. Zet de oven op 70°C. Giet de bereiding in individuele ovenschaaltjes en plaats ze 30 minuten in de oven. Laat de crème een paar uur afkoelen in de koelkast. Zet de ovengrill vlak vóór het serveren op de hoogste stand. Bestrooi de chocoladecrème met kandijsuiker en zet de schaaltjes onder de grill tot de suiker gekarameliseerd is.
Tip van de chef:
De suiker branden met een camping-gaz brandertje is eigenlijk nog veel gemakkelijker
|