Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • ANALYSE. “Norris en McLaren bevinden zich in Red Bull-territory, het lachen kan Verstappen wel eens snel vergaan”
  • Bilzen, bijna vijf jaar na de brand in het asielcentrum: “Wij hebben niets tegen vreemden, maar hier horen ze niet”
  • Caravan in Heideblook in Zonhoven uitgebrand: “Luide knal en dan vuurzee”
  • Na pijnlijke blunder: Roda JC legt veelbesproken stadionspeaker het zwijgen op
  • Twintiger doolt 6 uur rond bij ex, klimt via ladder binnen in kamer en slaat haar in elkaar
  • Werken tegen wateroverlast in Heukelom-Dorp bijna klaar, nu al minder overstromingen
  • Andrew Hjulsager beleeft onvergetelijke comeback op bezoek bij KV Mechelen: “Voel me nog altijd goed bij AA Gent”
  • Al zeker 78 doden bij overstromingen in Brazilië
  • VIDEO. Erling Haaland doorbreekt mediastilte na kritiek Roy Keane: “Ik geef niets om die man”
  • Maurice Cambré uit Houthalen maakt nestkastje à la Koen Vanmechelen
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    garfield
    blog.seniorennet.be/garfiel
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wereldhumor
    blog.seniorennet.be/wereldh
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    31-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème brulee met chocolade

    Ingredienten:

    - 50 gram bruine suiker   
    - 75 gram zwarte chocolade 
    - 1 vanillestok   
    - 5 eierdooiers     
    - 25 cl melk  
    - 100 gram fijne suiker   
    - 25 cl room 

    Bereiding:


    Breng de melk en de room met 50 g suiker aan de kook. Voeg het in de lengte opengespleten vanillestokje toe, laat de melk een paar minuten pruttelen en vervolgens wat afkoelen.
    Klop de eierdooiers met de rest van de suiker tot een witromige massa.
    Breek de chocolade in een kommetje, overgiet de stukjes met 2 koffielepels van de vanillemelk en laat 1 minuut smelten in de microgolf (of au bain-marie). Meng de chocolade met de dooiermassa.
    Giet de rest van de vanillemelk over de eieren en roer goed.
    Zet de oven op 70°C.
    Giet de bereiding in individuele ovenschaaltjes en plaats ze 30 minuten in de oven.
    Laat de crème een paar uur afkoelen in de koelkast.
    Zet de ovengrill vlak vóór het serveren op de hoogste stand.
    Bestrooi de chocoladecrème met kandijsuiker en zet de schaaltjes onder de grill tot de suiker gekarameliseerd is.

    Tip van de chef:

    De suiker branden met een camping-gaz brandertje is eigenlijk nog veel gemakkelijker

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    22-12-2005
    creme brulee
    hoe lang (dagen) kan ik de creme brulee van te voren maken?

    22-12-2005 om 12:42 geschreven door syl



    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!