Ingredienten:
- 8 st flensjes - 2 el suiker - 2 dl slagroom - 4 cl jenever - 4 cl heidebitt ( likeur uit Hasselt) - appelstroop naar smaak
Bereidingswijze
1.De flensjes insmeren met een beetje appelstroop 2.Dichtvouwen en in een beboterde schaal leggen. 3.Een koffielepel suiker per persoon over de flensjes strooien en in een warme oven plaatsen. 4.De room kloppen tot een vaste massa. 5.Jenever en Heidebitt (likeur uit Hasselt) toevoegen. 6.Over de warme pannekoeken gieten. 7.Onder een hete grill laten gratineren. 8.Op warm bord opdienen
Tip van de chef:
Flensjes
Ingrediënten:
- 100 gram bloem - 2,5 dl melk - 1 ei - 30 gram boter - zout - suiker
Bereiding : Zeef de bloem in een kom en voeg wat zout toe. Wanneer het zoete flensjes moeten worden, voeg dan ook een schepje suiker toe. Roer het ei erdoor en voeg de melk met scheutjes toe. Klop met de garde totdat er een glad beslag is ontstaan. Smelt de boter, maar laat de ze niet heet worden. Voeg de gesmolten boter bij het beslag, roer de ze er goed door en laat het beslag een uur rusten. Doe een heel klein beetje boter in een kleine koekenpan.als deze heet is doe er dan een beetje beslag bij. Bak het flensje aan een kant bruin, keer het om en bak de andere kant.Bij de volgende flensjes hoeft u geen boter meer in de pan doen. Er zit voldoende boter in het beslag.
|