Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • WIMBLEDON. Jasmine Paolini na historische marathonmatch naar tweede grandslamfinale op rij, Belgisch succes bij de junioren
  • Tennisster Ysaline Bonaventure ziet terugkeer uitgesteld worden omdat dubbelpartner plots met pensioen gaat
  • Nieuw staflid STVV was toptalent bij Man City, maar moest stoppen door hartproblemen
  • Hoeseltse zuster Machteld overleden: “Nog tot na haar tachtigste ging ze elk jaar op kampbezoek bij de Chiro”
  • Inbrekers gevat dankzij gestolen draadloze oortjes: smurfentaart en koffie kan niet worden gerecupereerd
  • Jasper Philipsen verliest twee pionnen in de Tour: Rickaert en Kragh Andersen finishen buiten tijd
  • Opschudding aan ZOL: speciale eenheden slaan verdachte in de boeien
  • Enorme geelwangschildpad duikt op in Lummen: “Exoot die veel schade aanricht”
  • Rijksarchivaris Rombout Nijssen vertelt over geschiedenis van zijn geboortedorp Membruggen
  • Virga Jessefeesten en Bond zonder Naam lanceren spreukenwandeling in Hasselts stadspark
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    erika1948
    blog.seniorennet.be/erika19
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boekenpiraatje
    blog.seniorennet.be/boekenp
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    02-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartel met vanille-aardappelpuree

    Ingredienten:

    4 kwartels

    Puree:
    300 gram aardappelen
    1 vanillestokje
    2 deciliter room
    20 gram boter

      
     
      Saus:

    2 deciliter gevogelte fond
    1 sjalot 
    20 gram prei
    20 gram wortel
    1 deciliter rodewijn
    1 kruidnagel
    1 takje tijm
    1 takje rozemarijn
    2 teentjes knoflook
    1 blaadje laurier
    + de karkassen van de  kwartels

    Siroop:

    1 deciliter balsamico azijn
    20 gram suiker

      Bereidingswijze.

     Snij de filets van de kwartels af, door met een scherp mes langs weerskante van het botje dat men goed voelt in de borstkast. Snij met het mes zo dicht mogelijk langs het karkas om zoveel mogelijk filet over te houden.
    Snij de pootjes los van de borst en buig deze dan naar buiten toe zodat het pootje nu makkelijk los te snijden is uit het gewricht.
    Leg de karkassen op een bakplaat en laat deze bruin kleuren in een oven van 180° Celsius.

       
     Geconfijte Kwartelpootjes:

    Neem flink wat boter en wat tijm, rozemarijn en knoflook leg deze met de kwartelpootjes in de boter en laat dit op een zeer laag vuur langzaam garen(confijten). Zorg dat de pootjes onder de boter blijven.
    Dit duurt ongeveer 40 minuten
     
     Saus

    Fruit de gesneden wortel, prei, sjalot, tijm en rozemarijn aan in wat olie of boter. Voeg dan de gebruinde karkassen toe. Blus het geheel af met de rode wijn en laat deze tot de helft inkoken, voeg dan de gevogeltefond en de rest van de ingrediënten toe.
    Laat de saus ongeveer een 40 minuten trekken en zeef deze dan.
    Kook hem in tot de helft, saus is nu klaar voorgebruik.
    Voor gebruik de saus goed warm maken en schuimig maken met een beetje opgeklopte room, door middel van een staafmixer.

    Siroop:

    Kook deze ingrediënten in tot de helft en laat deze afkoelen voor gebruik.

    Puree:

    Kook de aardappels gaar in water en wrijf deze door een zeef.
    Voeg daarna de room toe war de vanille in getrokken heeft toe en maak het smeuïg met de boter.
    Breng de puree op smaak met wat suiker en zout.

    Kwartelfilets:

    Bak deze snel om en om aan in geklaarde boter of olijfolie, breng ze opsmaak met peper en zout.

     
     Serveertip.

      Plaats een bedje van de puree in het midden van het bord, zet hierin de geconfijte pootjes in. Plaats aan weerskanten de gesneden kwartelfilets.
    Laat rondom de siroop en de saus over het bord lopen.
    Serveer met brood of toast.


      
        
     
     
     


     
     
       

     
     

     
     
       
     

     

     
     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!