Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Drama voor Belgische hoogspringer: Thomas Carmoy blesseert zich tijdens olympische wedstrijd en moet “op krukken de piste verlaten”
  • CAFÉ OLYMPIQUE. Het waanzinnige dieet van gewichthefster Nina Sterckx: “Toen we een foto wilden nemen, barstte ze in tranen uit”
  • LIVE FC LIMBURG. Verdediger van Sporting Hasselt verlengt contract, dames van ’s Herenelderen krijgen versterking
  • Slecht geïsoleerde huizen verliezen in sneltempo hun waarde: “Het is menens, beseffen verkopers nu”
  • Zo veel winkelkarretjes mysterieus verdwenen bij deze Colruyt dat ze bijna op zijn: “We nemen maatregelen”
  • Helikopter met vijf inzittenden stort neer in Nepal
  • Man in vorm Eliott Crestan trekt als winnaar van eerste reeks naar halve finales 800 meter op Olympische Spelen
  • VIDEO. Terwijl Belg Heymans fantastisch loopt, gaat het achter hem helemaal mis: valpartij met vier lopers in laatste rechte lijn 5.000 meter
  • Eerste spadesteek voor aanleg van nieuwe fietssnelweg Kolenspoor
  • “Telefoon staat roodgloeiend”: Rendac kan amper volgen met ophaling kadavers door blauwtong
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ive2
    blog.seniorennet.be/ive2
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mam
    blog.seniorennet.be/mam
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    03-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met spinazie en parmaham
    Ingrediënten:

    400 gr tagliatelle
    200 gr parmaham
    5 el olijfolie
    2 teentjes knoflook
    400 gr diepvries spinazie of
    1 kg verse spinazie (of snijbiet)
    zout en peper naar eigen smaak
    10 gekneusde rode peperbolletjes
    versgemalen nootmuskaat

    Bereiding:

    De tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing. De plakken parmaham in langwerpige dunne stukken snijden en in een koekpan met 1 el olijfolie uitbakken. Daarna op keukenpapier laten uitlekken en deppen. Gebruik dezelfde pan en gebruik weer 1 el olijfolie en fruit langzaam de uitgeperste knoflook, niet bakken! Voeg de diepvries spinazie erbij (van bonduelle is het makkelijkst, omdat deze gevriesdroogd is) Als je verse spinazie gebruikt: eerst fijnhakken en daarna erbij en dus roerbakken. Breng dit op smaak met de versgemalen nootmuskaat, peper en zout. Voeg daarna de gekneusde rode peper erbij. Laat nog 3 à 4 minuten op de warmtebron staan en roer om. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en daarna de spinazie en als laatste de uitgebakken parmaham erover verdelen. Serveer er grofgeschaafde parmezaanse kaas bij!

    Tip van de chef:

    Een druppeltje room of alternatief erbij maakt het zeker niet slechter !!!!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!