Benodigdheden:
- 4 stuks van 150 g snoekbaarsfilet zonder vel - 200 g rode kool - 100 g witte kool - 4 grote groene kool bladeren - 2 dl kalfsjus - 1/4 jonagold appel - 1 ui - enkele okkernoten
Notenkorst: (mengen)
4 eetlepels gemalen parmezaan 4 eetlepels gemalen hazelnoot 4 eetlepels broodkruin
Bereidingswijze:
100 g rode kool met boter, kruiding, wat water, appel en fijngesneden ui garen en vervolgens mixen, door fijne zeef duwen zodat u een half-vloeibare saus bekomt.
Vlees van okkernoot flinter dun snijden in de lengte. Visporties kruiden en in half boter en half olijfolie zacht bakken in de pan tot deze bijna gaar zijn. Op een ovenplaat laten rusten, klaar om op te warmen in de oven. De pan blussen met de kalfsjus en bewaren als 2de saus.
De witte kool, 2 van de groene koolbladeren en de overige rode kool fijn snijden en apart krokant garen in kokend water met zout (rode kool als laatste). Deze fijngesneden koolsoorten met boter opwarmen en goed op smaak brengen. Uit de 2 koolbladeren die overblijven snijdt u 4 rechthoekige stroken die u dan ook gaarkookt in water met zout. Dit gaat u gebruiken om de cannelloni=s te maken. U vult ze op met de gestoofde kool en rolt de blaadjes dicht. Kruiden en in boteren alvorens op te warmen. Deze rolletjes warmen het beste op in de Micro-wave of in de oven beschermd door een ingeboterd stuk aluminiumfolie.
Bij de samenstelling van het bord begint u eerst met de rode koolsaus, de kalfsjus, de cannelloni boven aan het bord waarop de okkernoot wordt geplaatst. De warme vis bedekt u met de mengeling, laten dit licht bruinen onder de grill en plaatsen het in kalfsjus op de borden.
Tip van de chef:
Cannelloni's zijn buisjes van pasta. In dit recept zijn het echter rolletjes van koolsoorten en word eigenlijk alleen de naam gebruikt. Als het flinterdun snijden van de noot niet zo goed lukt , mag je natuurlijk ook iets anders proberen( stukjes of zo)
|