Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Congolese president Tshisekedi beschuldigt Kabila van voorbereiden van opstand
  • Drama voor Belgische hoogspringer: Thomas Carmoy blesseert zich tijdens olympische wedstrijd en moet “op krukken de piste verlaten”
  • CAFÉ OLYMPIQUE. Het waanzinnige dieet van gewichthefster Nina Sterckx: “Toen we een foto wilden nemen, barstte ze in tranen uit”
  • LIVE FC LIMBURG. Verdediger van Sporting Hasselt verlengt contract, dames van ’s Herenelderen krijgen versterking
  • Slecht geïsoleerde huizen verliezen in sneltempo hun waarde: “Het is menens, beseffen verkopers nu”
  • Zo veel winkelkarretjes mysterieus verdwenen bij deze Colruyt dat ze bijna op zijn: “We nemen maatregelen”
  • Helikopter met vijf inzittenden stort neer in Nepal
  • Man in vorm Eliott Crestan trekt als winnaar van eerste reeks naar halve finales 800 meter op Olympische Spelen
  • VIDEO. Terwijl Belg Heymans fantastisch loopt, gaat het achter hem helemaal mis: valpartij met vier lopers in laatste rechte lijn 5.000 meter
  • Eerste spadesteek voor aanleg van nieuwe fietssnelweg Kolenspoor
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    schalulleke
    blog.seniorennet.be/schalul
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    villa_kakelbont1
    blog.seniorennet.be/villa_k
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    06-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde tarbot met Sint-Jacobsmosselen en champagnemouseline
    Ingredienten:

    280 g tarbotfilet
    4 Sint-Jacobsmossellen
    20 g kaviaar
    1 dl room
    2 eieren
    125 g boter
    2 dl champagne

    Bereiding:

    De tarbotfilets wassen, droog deppen met keukenpapier en in 4 stukken snijden.
    Het (oranje) koraal van de jacobsmossel verwijderen, de mossel wassen en droog deppen.
    Voor de saus de champagne en room tot de helft in laten koken.
    De eieren au bain marie schuimig kloppen.
    De boter laten smelten en geleidelijk al kloppend bij de eiermassa schenken.
    Blijven kloppen tot er een mooie gladde saus ontstaat.
    Deze saus al roerend bij de ingekookte room schenken.
    De champagnesaus opkloppen.
    Let erop dat de saus niet gaat koken!
    De saus eventueel met wat lauwe champagne verdunnen.
    De tarbot en Jacobsmossel korte tijd aan beide kanten onder de ovengrill grilleren.
    De tarbot op voorverwarmde borden leggen.
    De Jacobsmosselen in 3 plakjes snijden en deze op de tarbot leggen.
    De saus rond de vis scheppen en met kaviaar garneren.

    Tip van de chef:

    Dit is een heel rijkelijk en duur recept.Vooral door de vis en de kaviaar natuurlijk.
    Er zijn alternatieven zoals kabeljauw en imitatie kaviaar en gewone witte wijn  inplaats van champagne.
    Dit is natuurlijk ieder zijn eigen keuze.Maar voor heel feestelijke gelegenheden mag het al eens wat meer zijn vind ik persoolijk.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    03-02-2010
    In de keuken
    Gisteravond maakten chefs Laurent en Vincent Folmer van sterrenrestaurant Couvert Couvert in Heverlee ook tarbot klaar in het programma 'In de keuken' op Canvas. Die 'Wilde tarbot met kreukeltjes, garnalen en algen' staat ook in hun restaurant op het menu. Els Dottermans ging met dat recept aan de slag. Wie het gerecht zelf een keer wil uitproberen kan het recept en de videofragmenten terugvinden op canvas.be/indekeuken. In de keuken kan je iedere dinsdag om 20.40u op Canvas bekijken.

    03-02-2010 om 12:26 geschreven door Valerie voor Canvas



    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!