Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
06-11-2005
Gegrilde tarbot met Sint-Jacobsmosselen en champagnemouseline
Ingredienten:
280 g tarbotfilet 4 Sint-Jacobsmossellen 20 g kaviaar 1 dl room 2 eieren 125 g boter 2 dl champagne
Bereiding:
De tarbotfilets wassen, droog deppen met keukenpapier en in 4 stukken snijden. Het (oranje) koraal van de jacobsmossel verwijderen, de mossel wassen en droog deppen. Voor de saus de champagne en room tot de helft in laten koken. De eieren au bain marie schuimig kloppen. De boter laten smelten en geleidelijk al kloppend bij de eiermassa schenken. Blijven kloppen tot er een mooie gladde saus ontstaat. Deze saus al roerend bij de ingekookte room schenken. De champagnesaus opkloppen. Let erop dat de saus niet gaat koken! De saus eventueel met wat lauwe champagne verdunnen. De tarbot en Jacobsmossel korte tijd aan beide kanten onder de ovengrill grilleren. De tarbot op voorverwarmde borden leggen. De Jacobsmosselen in 3 plakjes snijden en deze op de tarbot leggen. De saus rond de vis scheppen en met kaviaar garneren.
Tip van de chef:
Dit is een heel rijkelijk en duur recept.Vooral door de vis en de kaviaar natuurlijk. Er zijn alternatieven zoals kabeljauw en imitatie kaviaar en gewone witte wijn inplaats van champagne. Dit is natuurlijk ieder zijn eigen keuze.Maar voor heel feestelijke gelegenheden mag het al eens wat meer zijn vind ik persoolijk.
Reacties op bericht (1)
03-02-2010
In de keuken
Gisteravond maakten chefs Laurent en Vincent Folmer van sterrenrestaurant Couvert Couvert in Heverlee ook tarbot klaar in het programma 'In de keuken' op Canvas. Die 'Wilde tarbot met kreukeltjes, garnalen en algen' staat ook in hun restaurant op het menu. Els Dottermans ging met dat recept aan de slag. Wie het gerecht zelf een keer wil uitproberen kan het recept en de videofragmenten terugvinden op canvas.be/indekeuken. In de keuken kan je iedere dinsdag om 20.40u op Canvas bekijken.
03-02-2010 om 12:26
geschreven door Valerie voor Canvas
Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken. En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken Als ik mag meeeten tenminste!!!!.
Er is nu 1 bezoeker op dit blog. Record tot nu toe: 18