Ingrediënten:
Voor het deeg: - 1 zakje Pannenkoek-mix - 450 ml melk
Voor de garnering: - 6 appels (renetten of boscoop) - 50 g suiker - 2 zakjes Vanillesuiker Bourbon - de geraspte schil van 1 citroen - 4 soeplepels water
Voor de decoratie: - 50 g geschaafde amandels - 2 soeplepels abrikozenconfituur ......
Bereiding:
Bereid de compote: schil de appels, snijd ze in 4, verwijder het klokhuis en de pitjes en snijd de kwartjes in fijne schijfjes. Doe de appelschijfjes in een kookpot met de suiker, de vanillesuiker Bourbon, de citroenschil en het water. Laat dit gedurende 20 minuten afgedekt koken op een heet vuur. Bereid de pannenkoeken zoals aangegeven op de verpakking. Houd de pannenkoeken warm op een bord geplaatst op een ketel met heet water. Leg een stuk aluminiumfolie tussen elke pannenkoek zodat deze niet aan elkaar plakken. Bestrijk alle pannenkoeken (behalve de laatste) met een laagje compote en stapel deze op een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant van de taart met abrikozenconfituur en bestrooi dit met de geschaafde amandelen. Plaats de taart gedurende 5 minuten in een hete oven van 180° net voor het serveren.
Tip van de chef:
U kan deze taart ook flamberen met calvados en natuurlijk ook zelf pannenkoekendeeg maken
|