Ingredienten:
4 kalfsnootjes 2 eetlepels amandelpoeder olijfolie, boter 2 tomaten basilicum peper en zout
Pesto: 1 bosje basilicum 2 eetlepels pijnboompitten 4 teentjes knoflook peper en zout 10 cl extra vierge lijfolie 30 gr. gemalen parmezaan
Bereiding:
Maak eerst de pestosaus: versnipper de basilicum, voeg de pijnboompitten, de grof gehakte knoflook, goed wat peper uit de molen, een klein beetje zout en olijfolie toe. Mix met de handmixer tot een glad groen papje is ontstaan. Laat dan de Parmezaanse kaas erbij schuiven. Meng even.
Draai dan de ingepeperde en gezouten kalfsnootjes in het amandelpoeder. Bak ze in een mengsel van olie en boter op een atig vuur. Laat het vlees dan een tiental minuten in de oven staan. Stel de oven af op 95° Celcius.
Was de tomaten en snij ze horizontaal in twee. Snij er de bolle onderkanten van af en grill ze twee keer 3 minuten.
Serveer met aardappelen en boontjes, leg een schijfje tomaat op het vlees. Giet de pestosaus rondom het vlees.
|