Ingrediënten (10 pers.):
400 gr risottorijst 75 gr boter (echte boter geen margarine) 100 ml cointreau sap van 1 sinaasappel (gezeefd) gesraspte schil van 1 sinaasappel 50 gr suiker sterke koffie
Bereiding (45 minuten):
smelt de boter op een zacht vuur, voeg de rijst toe en fruit deze even mee tot deze "glazig" is. Voeg de cointreau, de sinaasappelschil, de suiker en het sinaasappelsap toe. Voeg als het vocht bijna opgenomen is telkens flinke scheuten koffie toe, koffie toevoegen en blijven roeren tot de rijst gaar is. NB de textuur hoort enigszins nat en plakkerig te zijn
Tip van de chef:
Gebruik de koffierisotto eens in een Grand Dessert, met bijvoorbeeld chocolademousse, (vanille of kaneel) ijs en een halve peer, natuurlijk gegarneerd met een wafeltje (of wafelrolletje) en een toef slagroom. Heerlijk bij het kerstdiner! variatietips: varieer naar hartelust met likeurtjes (bijv. perenlikeur, chocoladelikeur, kaneellikeur) en laat evt de sinaasappelschil en -sap weg uit het recept.
|