Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Antwerpse dokter vraagt 80 euro voor je zelfs maar een afspraak krijgt: Orde der Artsen grijpt hard in
  • Gewonde bij ongeval in Winterslag
  • Bereken zelf: dit betekenen de verkiezingsbeloftes voor jouw portefeuille
  • Vincent Van Quickenborne bij Luk Alloo: “Als hier hetzelfde gebeurt als in Nederland, gaat ons land naar de smiezen”
  • VIDEO. Teleurgestelde Kylian Mbappé komt met veelzeggende reactie op vraag over… Real Madrid
  • VIDEO. Club-fans steken vuurwerk af aan hotel van Europese tegenstander Fiorentina: “Geniet van jullie nacht in Brugge”
  • VITO kan cocaïne in 1,5 uur onbruikbaar maken
  • Negen lijken aangetroffen in centrum van Mexicaanse stad
  • Eindelijk warmer weer! Deze zomerbars in Limburg openen (bijna) de parasols
  • “Aarzel niet, Club Brugge. Doe het!”: onze chef voetbal ziet hoe blauw-zwart vanavond geschiedenis kan schrijven
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stonetours
    blog.seniorennet.be/stoneto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    blognieuws
    blog.seniorennet.be/blognie
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    21-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkooltimbaaltje met mosselen

    Ingrediënten
      
    - 800 gr Mosselen 
    - 1/2 Winterwortel
    - 1/2 Ui 
    - 1/2 Bleekselderij 
    - 1 eetl Arachideolie
    - 1/2 blaadje
    - 1/2 teentje Knoflook 
    - 7,5 cl Witte wijn (droog)
    - 1 draadjeSaffraan 

    Timbaaltje:

    - 120 gr Bloemkoolroosjes 
    - 24 gr Prei (alleen het witte deel) 
    - 24 gr Boter 
    - 1,2 dl Slagroom
    - 4 blaadjes Gelatine 
    - Zout en peper
     
    Garnering:
     
    - 1 doosje Tuinkers
    - 1/2 Winterwortel 

    Voorbereiding:

    Mosselen:

    · Was de mosselen in ruim water, verwijder de exemplaren die zwaar aanvoelen en ook degene waarvan de schelp niet dicht gaat als je er op tikt.
    · Schil de winterwortel met een dunschiller en snijd hem in stukken.
    · Pel de ui, hak hem fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes.
    · Verhit de olie in een grote pan en roerbak de fijngesneden groente en het laurierblaadje 1 à 2 minuten.
    · Voeg de witte wijn en de saffraan toe en breng het geheel aan de kook.
    · Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en laat de mosselen 3 à 4 minuten koken; schud de pan af en toe om.
    · De mosselen zijn gaar als alle schelpen open zijn.
    · Giet de inhoud van de pan in een vergiet, vang het kookvocht in een kom op en meet 0,25 liter (voor 10 personen) af.
    · Laat de mosselen afkoelen; haal ze uit de schelp.

    Timbaaltje:

    · Snijd de bloemkoolroosjes fijn en snijd ook de prei in smalle ringen; was die goed.
    · Beboter de timbaaltjes.

    Garnering:

    · Schil de wortel met een dunschiller en snijd hem julienne.
    · Leg de worteljulienne in ijswater.

    Bereidingswijze:

    Timbaaltje:

    · Smelt de boter in een kleine pan en laat de fijngesneden prei en de bloemkoolroosjes circa 2 minuten zweten.
    · Giet het bewaarde mosselvocht erbij, breng het vocht aan de kook en kook de groenten gaar.
    · Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water en klop de slagroom lobbig.
    · Pureer de bloemkool en de prei met het aanhangende vocht in een keukenmachine en wrijf het mengsel door een fijne zeef.
    · Doe het mengsel in een pan en warm het weer op.
    · Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer het goed door tot de gelatine volledig is opgelost.
    · Giet het mengsel over in een ijskoude bak en zet die in een kom met water en ijsblokjes. Laat de inhoud volledig afkoelen totdat het mengsel lobbig is, roer af en toe.
    · Spatel de slagroom door het afgekoelde mengsel en breng het op smaak met zout en peper.
    · Schep het mengsel in beboterde timbaaltjes en laat ze opstijven in de koeling.

    Serveren:

    · Dompel de timbaaltjes even in heet warm en stort ze in het midden van een koud bord.
    · Laat de wortel uitlekken in een zeef. Bedek de bovenkant van het timbaaltje met wat wortel als decoratie.
    · Leg de mosselen met behulp van een steker van circa 8 cm om het timbaaltje heen en besprenkel ze met het overgebleven mosselvocht.
    · Leg plukjes tuinkers rondom de mosselen.

    Tip van de chef:

    Rare hoeveelheden he!! Dit komt omdat ik dit recept  heb overgenomen  van een cursus restaurant keuken.
    Het is ook allemaal wat meer uitgelegd zoals op school gebeurd .En t'is hollands.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    22-11-2005
    Niet slecht
    Dit receptje ziet er echt niet slecht uit. 'T geeft zo'n ideetje om eens vrienden mee te verrassen. Maar volgens mij zijn jullie echte smulpapen. Ik ben dat wel iets minder moet ik toegeven. Hartelijke groetjes van Ninne



    22-11-2005 om 19:19 geschreven door wouninne



    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!