Ingrediënten:
250 gr cous- cous 1/4 wortel 1/4 prei 1 sjalot 1/8 knolselder 8 filets van rode poon 2 dl visfumet 1 dl witte wijn 1sjalot 2 dl room Groene kruiden (peterselie,kervel,dille
Voorbereiding:
De groentjes zeer fijn snijden en stoven. De filets van rode poon opkuisen en op een ingeboterde bakplaat leggen.
Bereidingswijze:
De cous-cous garen en vermengen met de groentjes,goed kruiden. De vis garen in de oven op 180° gedurende 7 à 8 minuten.(Hij mag zeker niet te droog worden)
Saus:
De witte wijn met de vis fumet en de tweede sjalot laten inkoken,room toevoegen en zeven,op smaak brengen en laten inkoken tot sausdikte. De groene kruiden zeer fijn hakken.
Afwerking:
Op het laatst de groene kruiden onder de saus doen. In het midden van het bord de cous-cous schikken, hierop de vis en rondom de saus.
Tip van de chef
Inox ringetjes helpen om alles mooi te schikken
|