Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • WIMBLEDON. Jasmine Paolini na historische marathonmatch naar tweede grandslamfinale op rij, Belgisch succes bij de junioren
  • Tennisster Ysaline Bonaventure ziet terugkeer uitgesteld worden omdat dubbelpartner plots met pensioen gaat
  • Nieuw staflid STVV was toptalent bij Man City, maar moest stoppen door hartproblemen
  • Hoeseltse zuster Machteld overleden: “Nog tot na haar tachtigste ging ze elk jaar op kampbezoek bij de Chiro”
  • Inbrekers gevat dankzij gestolen draadloze oortjes: smurfentaart en koffie kan niet worden gerecupereerd
  • Jasper Philipsen verliest twee pionnen in de Tour: Rickaert en Kragh Andersen finishen buiten tijd
  • Opschudding aan ZOL: speciale eenheden slaan verdachte in de boeien
  • Enorme geelwangschildpad duikt op in Lummen: “Exoot die veel schade aanricht”
  • Rijksarchivaris Rombout Nijssen vertelt over geschiedenis van zijn geboortedorp Membruggen
  • Virga Jessefeesten en Bond zonder Naam lanceren spreukenwandeling in Hasselts stadspark
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dianedesign
    blog.seniorennet.be/dianede
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    atc
    blog.seniorennet.be/atc
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    23-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met scampi en eekhorentjesbrood

    Ingrediënten :

    - 400 gr fettuccine of andere pasta
    - 300 gr eekhoorntjesbrood
    - 400 gr scampi
    - 80 gr boter
    - geraspte parmezaan
    - 1 sjalot
    - 2 teentjes look
    - 1 tuiltje gemengde kruiden (peterselie, kervel, bieslook)
    - 1 glas droge witte wijn
    - 1 eetlepel cognac
    - olie - peper - zout

    Bereiding :

    Pel de scampi, was ze en leg ze in een diep bord.  Meng de wijn met wat olie en cognac en giet het mengsel over de scampi.  Laat ze een uurtje marineren en roer af en toe om.
    Pel de sjalot en 1 teentje look en hak ze fijn.  Was de kruiden en snijd ze fijn.
    Warm wat olie op in een pan en fruit hierin de sjalot en de look.  Laat de scampi goed uitlekken en voeg ze hierbij.  Verlaag het vuur en laat ze enkele minuten bakken.
    Haal de pan van het vuur .  Voeg de kruiden toe.  Kruid met peper en houd warm.
    Maak de paddestoelen schoon.  Snijd ze in stukjes.  Smelt wat boter en fruit hierin een fijngesneden teentje look.  Bak de paddestoelen hierin.  Blus met een lepel kookvocht van de pasta en laat verdampen.
    Kook ondertussen de pasta beetgaar.  Giet af en meng ze onder de paddestoelen.  Voeg ook de scampi toe en meng goed dooreen.  Kruid eventueel nog wat bij met peper en dien op.

    Buon appetito!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!