Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Marina Huybrechts krijgt Trofee voor Sportverdienste
  • Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in
  • Uruguayaan Rodrigo Bentancur (Tottenham) drie maanden later aangeklaagd voor beledigen teamgenoot Son
  • Man betaalt 360.000 euro voor huis dat in oceaan dreigt te vallen: “Het leven is te kort om aan de verleiding te weerstaan”
  • Na pandoering in voorbereiding aast Patro-nieuwkomer op revanche in Lokeren: “Ik durf fel in duel gaan”
  • Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 werknemers verliezen job op hoofdzetel
  • Mondo Duplantis is klaar voor een feestje met Belgische pinten, maar wil eerst uitpakken op de Memorial: “Ik wil het beste seizoen van mijn carrière afsluiten met een knaller”
  • België pakt brons in mixed relay elite op EK wielrennen, Italianen andermaal met gouden medaille aan de haal
  • Fabio Ferraro wil leidersplaats met FCV Dender koste wat kost verdedigen, maar is op zijn hoede voor Standard: “Niemand zal ons nog onderschatten”
  • Boete van 600 euro: voormalig Celta-aanvoerder Hugo Mallo veroordeeld voor aanranding mascotte
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pwmuziek
    blog.seniorennet.be/pwmuzie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    speerstra
    blog.seniorennet.be/speerst
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    26-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenkalffilet met een torentje van broccolipuree en rode biet
    Ingredienten:

    - 180 gr. hertenkalf per persoon
    - 1 rode biet
    - 1 bundel schorseneren
    - 1 citroen
    - 2 broccoli
    - 1/2 kg mengeling van boschampignons
    - 8 kleine aardappelen
    - 1 dl vlierbessensiroop
    - 1/2 l wildfond
    - 2 dl gevogelte bouillon
    - boter
    - nootmuscaat
    - peterselie
    - sjalot

    Bereiding:

    - Kook de rode biet gaar, schil en snij in fijne plakjes van 6 cm doorsnee (reken 2 schijfjes per persoon).
    - Reinig de broccoli en kook gaar. Laat de groenten uitlekken en cutter tot een homogene massa. Kruid met peper zout en nootmuscaat en klop op met malse boter.
    - Snij de aardappelen tot champignons. Kook deze gaar in gevogelte bouillon en hou warm.
    - Schil de schorseneren, reinig in water met citroensap en snij in lange jullienne. Stoof de wortelgroente aan in een weinig boter, kruid met peper, zout en nootmuscaat. Voeg een beetje room toe en laat kort koken.
    - Reinig de paddenstoelen.stoof aan in boter met de fijn gesnipperde sjalot en kruid met peper en zout. Werk af met gehakte peterselie. Hou alle groenten warm.
    - Schroei het vlees langs alle kanten bruin en laat verder garen in een oven van 180°C. Hou het vlees warm.
    - Laat de wildfond samen met de vlierbessensiroop tot de helft inkoken en voeg het braadvocht toe. Kruid met peper en zout en klop de saus op met klontjes koude boter.

    Afwerking:

    Maak een torentje van broccolimousse en rode biet in een ringetje van 6 cm. beginnen en eindigen met rode biet. Leg het vlees in het midden van het bord. Schik daarrond de mengeling van boschampignons en de champignonaardappelen. Het broccolitorentje word ernaast geplaatst, de schorsenerenspaghetti boven op het torentje gelegd. Giet de saus voorzichtig gedeeltelijk over het vlees.

    Tip van de chef:

    Maak alles op voorhand klaar tot en met het aanbakken van het vlees. Net voor het serveren het vlees afbakken en de rest opwarmen in de oven. De saus kan op voorhand gemaakt worden, behalve het afwerken met boter (goede boter)
    Rode biet kan in geval van nood gekocht worden in een bokaal.
    Nog meer uitleg nodig aarzel niet om mij te mailen.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!