Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Hasseltse parkings leger dan ooit nu het betalend is: “3 euro per uur? Dat wordt een duur examen dan”
  • Zon maakt plaats voor (zware) regenval en onweer, KMI waarschuwt met code geel
  • Peter ‘Stokbrood’ Sagan debuteert voor nieuw team in Ronde van Hongarije
  • Woensdagavond 8 mei gemeenteraad
  • Boston bereikt als eerste halve finales Eastern Conference, Dallas vernedert Clippers in NBA play-offs
  • GEMEENTERAAD. Hechtel-Eksel voorziet 98.000 euro voor renovatie dak sporthal
  • Schoon volk op Standard voor Circus Cup: Marouane Fellaini keert terug naar waar het voor hem allemaal begon
  • Matteo Verstraete krijgt steeds meer kansen bij Filou Oostende: “Ik kan alleen maar dankbaar zijn en elke dag mijn best doen”
  • ING pompt opnieuw miljarden in eigen aandelen
  • Sean Pouedet is wel op niveau bij Kortrijk Spurs, dat century om de oren krijgt van Bergen: “Zo kan je nooit winnen”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pierre2005
    blog.seniorennet.be/pierre2
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rikvanbeek2
    blog.seniorennet.be/rikvanb
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    27-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrukkelijke courgette soep
    Ingrediënten (4 pers.):
    1 courgette
    1 ui
    50 gr. magere spekreepjes
    3/4 liter kippenbouillon
    2 dl solo deliphine
    10 gr. boter
    2 el bieslook
    zout, peper

    Bereiding (30 minuten):

    Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes. Verhit de boter en bak de spekjes krokant uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de ui en de courgette ca. 3 min. in het achtergebleven vet. Maak de kippenbouillon van tabletten en schenk de bouillon bij de groenten. Laat de soep ca. 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer, roer de cremefraiche erdoor en breng op smaak met zout en peper. U kunt deze soep uiteraard vooraf bereiden. Verhit de soep dan vlak voor het serveren. Bestrooi de soep met de uitgebakken spekjes en gesnipperde bieslook. Eet smakelijk!

    Tip van de chef:

    Deze soep kan heel gemakkelijk worden ingevroren, voeg dan de solo deliphine, spekjes en bieslook vlak voor het serveren toe.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    04-10-2007
    ja,maar............
    Best wel leuke recepten, maar als je enige tijd zit te lezen dan wordt de muziek echt wel irritant.

    04-10-2007 om 12:18 geschreven door peter suy


    12-01-2006
    heel lekker
    Beste, Bedankt voor het recept. Thuis klaargemaakt voor vrienden en heel erg lekker.

    12-01-2006 om 12:21 geschreven door Christophe Berton



    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!