Ingrediënten: 10pers -175 gr Tonijn - Olijfolie - 1 Laurierblaadje - 125 gr Gedroogde tomaat - 11/4 dl Visbouillon - 1 teentje Knoflook - Zout en peper Garnering: - Bieslook - Olijfolie
Voorbereiding:
Gedroogde tomaat: · Verwarm de visbouillon in een steelpan. · Week de gedroogde tomaten een half uur in de warme bouillon. · Laat ze uitlekken. Tonijn: · Hak de knoflook fijn. · Bak de tonijnfilet heel kort in de hete olie met de laurierblaadjes, knoflook zout en peper. Garnering: · Snijd de bieslook zeer fijn.
Bereidingswijze:
Gedroogde tomaat: · Snijd de tomaat in dunne reepjes. Tonijn: · Snijd de tonijn in heel dunne plakjes. Houd hem warm. Serveren: · Leg de reepjes gesneden tomaten op een klein warm bordje. · Schik hier overheen de warme plakjes tonijn. · Strooi er wat gehakte bieslook omheen en bedruppel met iets olijfolie. · Naar smaak wat zout en peper uit de molen toevoege
|