Ingredienten:
- 4 eierdopjes in porcelein - 4 el portgelei (supermarkt of traiteur) - 90 gr ganzenleverpastei - 4 sneden peperkoek (80 gr) - 3 el port - 3 el blanke fond - 4 el room - 1 el uienconfituur - roomse kervel
Bereiding:
Breng in de eierdopjes een klein bodempje uienconfituur aan.Leg daarop een blokje ganzenleverpastei (1,5 cm) en een blokje peperkoek van de zelfde grootte. Maak de rest van de peperkoek (zonder de eventuele suikerkorels) mals met de port. Voeg de blanke fond toe om een smeuige massa te verkrijgen.Verdeel deze over de potjes. Meng de rest van de foie gras met de room. Vul hiermee de potjes tot de rand. Dek af met een blaadje roomse kervel en gesmolten portgelei. Bewaar fris tot gebruik
Tip van de chef:
Lepel met een klein lepeltje zo diep mogelijk zodat ge alle smaken ineens proeft. Dit is een zalig hapje ofwel een klein voorgerechtje voor de feesten
P.S. Ben vandaag speciaal eierdopjes gaan kopen in Hasselt aan 0,19 het stuk Op kokkerello hanteren ze heel andere prijzen!!!!
|