Ingredienten:
4 kroppen sla 4 sjalotjes 2 tenen knoflook 2 eetlepels boter 4 blokken visbouillon 6 takjes verse dille 2 tomaten 400 gram Belgische garnalen 250 ml slagroom twee snufjes nootmuskaat
Bereiding:
Maak de sla schoon (wassen), laat de nerven zitten. Pel en versnipper de sjalotjes en de knoflook. Verhit de boter in een ruime pan, bak de sjalotjes en de knoflook goudbruin. Voeg de sla toe en bak het even mee. (NIET GOUDBRUIN!!) Voeg de visbouillonblokjes samen met twee liter water aan de sla toe. Laat de soep ca. tien minuten zachtjes koken. Was en hak de dille. Was en snij de tomaat in kleine blokjes. Spoel de garnalen onder koud stromend water. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Voeg de slagroom toe aan de soep en breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg tenslotte de garnalen, de dille en de tomaten toe en warm de soep nog ca. 3 minuten voordat je de soep uitserveert
Tip van de chef:
Deze voortreffelijke soep moet warmen maar zeker niet doorkoken, anders worden de garnalen kleine gummiballetjes. Dit is een heerlijke soep voor het kerstmenu!!!
|