Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Verbrand in eigen land, maar wel de 'Koning van Tilburg': hoe Peter Maes op handen gedragen wordt bij Willem II
  • COLUMN. Nico Dijkshoorn: “Eigenlijk deed Kevin De Bruyne er alles aan om toch maar zijn voeten te gebruiken”
  • “Het is totaal onverantwoord”: hoe scheenlappen steeds kleiner worden
  • Verplichte inschrijving bij de VDAB, terugbetaling contactlenzen en geen kwartier wachten voor alcoholtest: dit verandert op 1 mei
  • De ziekte die één op tien vrouwen treft, maar diagnose laat vaak jaren op zich wachten: “Nog steeds in de taboesfeer”
  • Rotonde in Opglabbeek al open: “Twee weken vroeger dan gepland”
  • Toenemende druk, maar Oekraïners in België zijn niet van plan om te gaan dienen: “Nog liever in het Belgisch leger”
  • Voormalig Club Brugge-talent Dylan Seys (27) stopt wegens blessures met profvoetbal en gaat werken in… oud metaal
  • Nederlander in Duitsland gepakt met duizenden erectiepillen in kofferbak
  • Hulpverlener die zwarte man ketamine toediende bij arrestatie veroordeeld tot 14 maanden cel maar mag overdag gaan werken
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tafke
    blog.seniorennet.be/tafke
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oudecrossmotoren
    blog.seniorennet.be/oudecro
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    13-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige slasoep met Belgische garnalen

    Ingredienten:

    4 kroppen sla
    4 sjalotjes
    2 tenen knoflook
    2 eetlepels boter
    4 blokken visbouillon
    6 takjes verse dille
    2 tomaten
    400 gram Belgische garnalen
    250 ml slagroom
    twee snufjes nootmuskaat

    Bereiding:

    Maak de sla schoon (wassen), laat de nerven zitten.
    Pel en versnipper de sjalotjes en de knoflook.
    Verhit de boter in een ruime pan, bak de sjalotjes en de knoflook goudbruin.
    Voeg de sla toe en bak het even mee. (NIET GOUDBRUIN!!)
    Voeg de visbouillonblokjes samen met twee liter water aan de sla toe.
    Laat de soep ca. tien minuten zachtjes koken.
    Was en hak de dille.
    Was en snij de tomaat in kleine blokjes.
    Spoel de garnalen onder koud stromend water.
    Haal de pan van het vuur en pureer de soep.
    Voeg de slagroom toe aan de soep en breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    Voeg tenslotte de garnalen, de dille en de tomaten toe en warm de soep nog ca. 3 minuten voordat je de soep uitserveert

    Tip van de chef:

    Deze voortreffelijke soep moet warmen maar zeker niet doorkoken, anders worden de garnalen kleine gummiballetjes.
    Dit is een heerlijke soep voor het kerstmenu!!!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!