Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • OH Leuven zal zich moeten roeren, García wil nog “minstens 4-5 basisspelers”
  • Verzorger Bart Verholen verliet een kantoorjob bij AG Insurance voor een leven in de wielersport: “Het respect dat we van de rensters krijgen is gigantisch”
  • VIDEO. Moment van waanzin in Brazilië: agent schiet voetballer neer tijdens tumult na wedstrijd
  • VIDEO. Een vrouw met stalen zenuwen: verzorgster komt in midden peloton Giro Donne terecht, maar geeft geen krimp
  • “Ronald Koeman zou De Bruyne nooit als verdedigende middenvelder uitspelen”: onze chef voetbal toont bewondering voor Oranje op EK
  • Reclameborden gestolen in Kortessem
  • GP van België vormt toneel voor een van de zes F1-sprintraces in 2025
  • Betere cijfers voor groep boven JBC, CKS en Mayerline in moeilijk jaar
  • Film kijken op een ongewone locatie: kerk zet deuren open voor familievoorstelling in Lommel
  • Inbraak zonder buit in Halen
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lenieoda
    blog.seniorennet.be/lenieod
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    waardevol
    blog.seniorennet.be/waardev
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    14-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs

    Ingredienten: 8 personen

    12 el. citroensap
    5 dl. dessertwijn, zoete, witte
    20 eierdooiers
    4 handperen
    2 kaneelstokjes
    2 kruidnagels
    5 dl. melk
    100 gr. poedersuiker
    5 dl. slagroom
    450 gr. suiker
    2 vanillestokjes
    1 l. water
    5 dl. wijn, witte

    Bereiding:

    Laat voor het ijs eenderde deel van de suiker in een pan met dikke bodem mooi goudbruin karamelliseren.
    Blus dit voorzichtig af met de melk en de room. Let op: dit kan nogal spatten!

    Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg boven de pan uit.
    Voeg ook het vanillestokje toe.
    Breng het geheel aan de kook en neem de pan van het vuur.
    Breng na een half uur de massa opnieuw aan de kook.

    Klop achtelfde deel van de eidooiers goed los en schenk hier al kloppend een deel van de karamelroom bij.
    Klop de rest van de room door het mengsel en schenk de vla terug in de pan.
    Laat de vla al roerend op een klein vuur binden.
    Let erop dat de massa niet gaat koken!
    Schenk de vla door een zeef en laat het afkoelen.
    Draai van de vla karamelijs in de ijsmachine.

    Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
    Breng de witte wijn met het water en de overige ingrediënten aan de kook en pocheer de peren in 5-10 minuten beetgaar.
    Laat de peer in het vocht afkoelen.
    Breng voor de sabayon water in de au bain-mariepan aan de kook.
    Klop in het inzetstuk de rest van de eidooiers met de dessertwijn, poedersuiker en citroensap schuimig.
    Zet het inzetstuk in de pan en klop de sabayon met de handmixer of garde gaar en schuimig.

    Snijd de peerhelften in plakjes en leg deze op de borden.
    Leg een bolletje of quenelle karamelijs naast de peer en schep de sabayon hiernaast.

    Tip van de chef:

    Neem voor de witte wijn bij voorkeur Riesling en voor de dessertwijn een Monbazillac of een halfzoete dessertwijn uit het Bergeracdistrict.
    Sabayon kloppen gaat natuurlijk ook zonder een au bain-marie apparaat



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!