Ingredienten: voor 15 personen
8 rauwe scampis 2 dl visbouillon 1 rijpe avocado 2 limoenen 2 eetlepels olijfolie peper, zout rode koolscheuten sprieten bieslook
Bereiding:
bak voldoende kroepoek in hete frituurolie laat ze uitlekken op keukenpapier en haal er daarna de diepste schaaltjes uit
pocheer de scampis in de visbouillon (1 à 2 minuten) laat ze afkoelen en pel ze
snij in stukjes
schil de avocado, haal er kleine bolletjes uit en snij de rest in kleine stukjes en besprenkel met limoensap roer er 2 eetlepels olijfolie door en kruid met peper en zout
meng de avocados met de scampis leg in elk schaaltje een hoopje rode koolscheuten en daarop een lepeltje van het scampi-avocadomengsel garneer met sprietjes bieslook de rest van de kroepoek zet je gewoon op tafel .
Sorry voor de lijntjes!!!
|