Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • “Ik voelde dat er iets zat aan te komen”: dit is de man achter het succes en naast wie Mike De Decker wakker werd na dartsstunt
  • Jonge krijtkunstenaars versieren de stoepen in handelscentrum van Leopoldsburg
  • Gilles-Arnaud Bailly bereikt hoofdtabel op European Open in Antwerpen
  • “Hopelijk kunnen we het toernooi in België houden”: is dit de laatste keer European Open in Antwerpen?
  • Neel zorgt voor viergeslacht in Heusden-Zolder
  • 19 nieuwe kindergemeenteraadsleden leggen de eed af in Heers
  • Dieren en hun baasjes gaan op ontdekking in Kiewit
  • Gaslek in Tongeren bij aanleg van kabel
  • Rode kaart, verloren match én net-niet verkozen: Wellen-verdediger Art-Jan (24) beleeft pechweekend
  • “Ik heb nog nooit zo’n hard werkende trainer ontmoet”: Waarom Brian Riemer plots in beeld is als bondscoach van Denemarken
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gilbertruud
    blog.seniorennet.be/gilbert
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jacobs1948
    blog.seniorennet.be/jacobs1
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    08-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet met mosterdsaus en gratin dauphinois (hoofdgerecht)

    Ingredienten:

    1 lamsfilet
    geklaarde boter
    peper, zout
    2 teentjes look
    2 dl lamsfond
    0,5 dl room
    1 eetlepel scherpe mosterd
    1 koffielepel mosterd-zaadjes
    200 g groene boontjes
    4 wortels met groen
    4 sneetjes gerookt spek
    4 abrikoos
    100 g veenbessen
    suiker

    1/3 tas water

    0,5 kg aardappelen
    1,5 dl melk

    1,5 dl room

    3 teentjes look

    peper, zout, muskaatnoot


    Bereiding:

    wrijf het vlees in met het doormidden gesneden teentje knoflook
    penseel het vlees aan alle kanten in met geklaarde boter
    laat even rusten

    warm de rest van de geklaarde boter op in een bakpan
    kleur het vlees, kruid met tijm, peper en zout

    plaats 10 à 15 min. in voorverwarmde oven
    deglaceer de braadschotel van het vlees met dIe lamsfond
    laat tot de helft inkoken

    roer, van het vuur de mosterd en de mosterdzaadjes onder de saus
    werk af met de room
    verwarm nog even tot tegen de kook aan

    wortelen dun schillen, stukje groen aanlaten
    in wat vetstof sueren, kruiden, een klein beetje water toevoegen

    "
    op een zacht vuurtje laten gaar worden
    juist voor het opdienen een lepel suiker toevoegen en nog even laten doorwarmen

    boontjes reinigen
    koken op z'n Engels en daarna verfrissen

    in rolletjes draaien met spek en bakken

    abrikozen opwarmen in eigen vocht
    veenbessen wassen
    in pan doen, water toevoegen, laten koken

    als de bessen open zijn suiker toevoegen

    gratin dauphinois
    in een maatbeker de room, melk, ei, peper, zout, nootmuskaat en geperste look mengen

    snij de geschilde aardappelen in plakjes

    schik dakpansgewijs in een ovenschotel

    giet er het mengsel over en wat peper en zout

    terug aardappelschijfjes erboven schikken, terug het roommengsel

    bovenaan afwerken met kaas

    bakken in een voorverwarmde oven op 175°C bakken gedurende 35 à 45 min.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!