Ingredienten : 12 personen
30 scampi's 2 uien, 3 wortelen, 1 selder, 5 l. fond van gevogelte, 1 dl. cognac, 1 klein doosje tomatenpuree, 1 eetl. paprikapoeder, 3 eetl. bloem, 2 teentjes knoflook, 1 dl. room.
Bereiding:
Was de groenten, snij ze fijn en fruit ze in een beetje olie. Voeg de schalen van de scampi's toe. Flambeer even met cognac en voeg bloem en knoflook toe. Meng alles goed door elkaar, voeg er de tomatenpuree aan toe en tenslotte ook de fond. De laatste tien minuten laat u twintig scampi's meekoken. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe en mix de soep. Werk de soep vervolgens door een fijne zeef. De tien overblijvende scampi's mogen nu, in stukjes van 1 cm. mee in de soep. Vlak voor het serveren wat room toevoegen.
|