|
Ingredienten: 8 personen
5 kippenborsten gevogeltefonds room dragon Groenten :raapjes wortelen broccoli boontjes bloemkool aardappelen
Bereiding:
Een gevogeltefonds bereiden en hierin de kippenborsten een 10 minuten laten pocheren. de borstfilets van het been halen en bewaren. De groenten klaarstomen.
Voor de saus:
Room en gevogeltefonds tot de gewenste dikte laten inkoken en opwerken met verse boter. Dragonblaadjes toevoegen en eventueel een weinig dragonazijn. De borstfilets lichtjes aanstoven in nog witte boter, room toevoegen en gevogeltefonds en in de oven verder laten garen. Kruiden met peper en zout. De stengels van de dragon in het vocht meelaten stoven.
Afwerking:
De stukken filets in fijne plakjes snijden en schikken over de gehele bodem van de borden. Het vocht doorzeven en aan de saus toevoegen. De groenten in de saus opwarmen en naperen over het vlees.
Tip van de chef:
Dit gerecht is rechtstreeks overgenomen uit een cursus hotelschool.De hoeveelheden wijzen zichzelf wel uit
|