Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Greet Minnen makkelijk voorbij voormalig US Open-winnares Sloane Stephens in eerste ronde WTA Toronto
  • Oumi Evenepoel moet afscheid nemen van grootvader: “Vaak komen geluk en verdriet hand in hand...”
  • Oekraïense aanvallen op Koersk blijven aanhouden: “Rusland controleert grens niet”
  • Dode bij instorting hotel in Moezelstreek in Duitsland, verschillende mensen nog onder het puin
  • Nieuw hoofdstuk in heisa rond verbannen olympische zwemster, die zelf reageert: “Ik laat me niet beïnvloeden door leugens”
  • Brusselse wetgeving over Airbnb-verblijven aangevochten voor Grondwettelijk Hof
  • Doorbraak in tandzorg: voor het eerst voert robot-tandarts volledig zelfstandig ingreep uit
  • Mama van Zoé (21), die stierf bij motorongeval: “Ze wuifde nog naar opa en oma. Haar eerste en laatste tochtje”
  • Te snel groeiende hersenen kunnen leiden tot verstandelijke beperkingen of autisme
  • België ontwijkt controle op bevroren Russische miljarden
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    polux
    blog.seniorennet.be/polux
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gille
    blog.seniorennet.be/gille
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    10-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Millefeuille van kalfslapje,gekonfijtte tomaat,basilicum en mozzarella. (hoofdgerecht)
    Benodigdheden :  (8 personen)

    Millefeuille
    :8 kalfslapjes (150 g./stuk);
    300 g geconfijtte tomaten;
    150 g. mozarella;
    1 bot basilicum;
    Boter

    Saus:
    1 wortel;
    1 ui; 2 selderstaven;
    1 teentje look;
    bouquet-garnie;
    50 g. spek;
    1,5 l sterk ingekookte kalfsfond;
    een scheutje balsamicoazijn;
    Roomboter
    2 dl Room

    Bereiding:

    Millefeuille:
    Maak de lapjes dunner door ze plat te kloppen met het chefmes, verdeel elk lapje in 2 en pareer indien nodig.
    Schroei de lapjes heel kort aan langs beide zijden in een pan met boter.
    Monteer vervolgens in een ingeboterde bakplaat een kalfslapje, grove julienne van geconfijtte tomaat, enkele blaadjes basilicum en een sneetje mozzarella.
    Herhaal dit een tweede maal en zorg ervoor dat het sneetje mozarella de hele oppervlakte van de millefeuille bedekt.
    Leg deze bakplaat vervolgens in de koelcel


    Saus:

    Kleur de fijngesneden wortel, ui, selder en het spek aan met boter en bevochtig vervolgens met de sterk ingekookte kalfsfond.
    Voeg er het teentje look en de bouquet-garnie aan toe en laat vervolgens ¾ uur sudderen.
    Voor de afwerking de saus door een puntzeef doen en over 2 potten verdelen.
    Eén van de 2 sauzen wordt afgewerkt met 2 dl room, de andere wordt afgewerkt met balsamicoazijn

    Gaar de mille-feuille van kalfsvlees verder in de oven en kleur heel even onder de salamander.

    Afwerking

    Napeer de ene zijde van het bord met de kalfsjus die werd afgewerkt met balsamicoazijn en napeer de andere zijde met de kalfsjus die werd afgewerkt met Debic culinair.
    Leg in het midden van het bord de millefeuille en werk deze af met een plukje basilicum

    Tip van de chef:

    Opdienen met groenten ravioli of pasta met pesto. Verdeeld in 3 hoopjes rond het vlees.

    .


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!