Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • WORLD RELAYS. Belgian Rockets grijpen naast ticket voor Olympische Spelen
  • Axel Daeseleire: “Die week op de materniteit van het ZOL in Genk was behoorlijk heftig”
  • Verrassing in Miami: Lando Norris profiteert van safetycar en pakt eerste F1-zege uit zijn carrière, Verstappen moet tevreden zijn met tweede plek
  • Safetycar schenkt Lando Norris eerste F1-zege, Verstappen moet zich neerleggen bij tweede plaats
  • Maar liefst 1.500 muzikanten, zangers en supporters nemen EK-hymne op voor Rode Duivels: “Een unieke ervaring”
  • Vermiste surfers in Mexico doodgeschoten en in waterput gedumpt
  • Argentijns wereldkampioenmaker van 1978 César Luis Menotti (85) overleden
  • OVERZICHT PROVINCIAAL BASKETBAL. Houthalen B ongeslagen kampioen, neemt eerste plek
  • Minstens één Limburgse ploeg degradeert uit tweede landelijke, Lummen bijna zeker van promotie
  • Sint-Truiden moet titelfeest een weekje uitstellen
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    akira
    blog.seniorennet.be/akira
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gerrit1937
    blog.seniorennet.be/gerrit1
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    10-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Millefeuille van meritus- rund met foie gras en gekonfijtte tomaten, tapenade van zwarte olijven. (voorgerecht)

    Ingredienten:

    200 g ontvet Meritus-rundvlees uit de tussenrib
    200 g foie gras
    8 gekonfijte tomaten
    olijfolie
    fleur de sel

    Voor de tapenade:
    200 g ontpitte zwarte olijven
    1 dl olijfolie
    1/2 teentje look
    1 koffielepel kappertjes
    1 ansjovisfilet

    Voor de amandelmousse:
    2 dl room
    100 g gehakte amandelen
    1 koffielepel gekonfijte citroenschil, fijngehakt
    fleur de sel

    Bereiding:

    Snijd het vlees in plakjes van 2 à 3 mm dik, leg ze naast en tegen elkaar op een plasticfolie.
    Snijd ook de foie gras in plakjes en leg ze op het rundvlees, vervolgens de schijfjes gekonfijte tomaat. Kruid met fleur de sel en bedruppel met een weinig goede olijfolie. Rol vervolgens stevig op en laat enkele uren opstijven in de koeling.

    Tapenade: maal alle ingrediënten met de keukenrobot.

    Amandelmousse:
     verwarm 1 dl room zonder koken. Meng daarin de gehakte amandelen, de citroenschil en wat fleur de sel. Laat afkoelen. Klop de resterende room bijna stijf en spatel onder de massa. Laat 1 dag rusten.

    Snijd het vlees in afgeschuinde ‘torentjes’, schik er een quenelle van tapenade en amandelmousse naast. Versier met een takje peterselie of tijm.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!