Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • OH Leuven zal zich moeten roeren, García wil nog “minstens 4-5 basisspelers”
  • Verzorger Bart Verholen verliet een kantoorjob bij AG Insurance voor een leven in de wielersport: “Het respect dat we van de rensters krijgen is gigantisch”
  • VIDEO. Moment van waanzin in Brazilië: agent schiet voetballer neer tijdens tumult na wedstrijd
  • VIDEO. Een vrouw met stalen zenuwen: verzorgster komt in midden peloton Giro Donne terecht, maar geeft geen krimp
  • “Ronald Koeman zou De Bruyne nooit als verdedigende middenvelder uitspelen”: onze chef voetbal toont bewondering voor Oranje op EK
  • Reclameborden gestolen in Kortessem
  • GP van België vormt toneel voor een van de zes F1-sprintraces in 2025
  • Betere cijfers voor groep boven JBC, CKS en Mayerline in moeilijk jaar
  • Film kijken op een ongewone locatie: kerk zet deuren open voor familievoorstelling in Lommel
  • Inbraak zonder buit in Halen
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    marie_luce
    blog.seniorennet.be/marie_l
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    schalulleke
    blog.seniorennet.be/schalul
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    11-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaals vissoepje geparfumeerd met ricard (soep)
    Benodigdheden  (4 personen)


     100g ajuin;
     100g venkel;
     1 soeplepel tomatenpuree;
     120g vaste witte vis (kabeljauwstaart of kaakjes)
     2 teentjes look;
     1 blik tomatenstukjes van 800g;
     peper – zout;
     visfumet (poeder);
     olijfolie;
     witte wijn;
     Ricard;
     kippenbouillon;
     ½ frans brood;
     gemalen kaas;
     rouille


    Bereiding:

    .De ajuin en de venkel in dobbelsteentjes snijden van 1 cm.
     De look fijn hakken.
    Alles in de olijfolie stoven en wanneer glazig, de tomatenpuree toevoegen en nog eventjes laten stoven.
    Daarna de vis en de gepelde tomaten toevoegen en laten stoven.
    Een glas witte wijn toevoegen, 1 liter water, wat vis- en kippenbouillon.
    Laat alles gaar koken op een zacht vuurtje en smaak af met de pepermolen en een weinig zout.

    Bedienen

    In een warm soepbord met gebakken stokbrood met look.
    Eventueel rouille en gemalen kaas toevoegen.

    Tips van de chef

    De Ricard kan worden vervangen door Pastis of Pernod.
    Tomatenpuree of blokjes steeds laten meestoven ( voor de zuurtegraad)
    Dit soepje kan ook worden gebruikt voor een vissausje, indien men er minder vocht aan toevoegd. Past uitstekend bij gefileerde roggevleugels.
    Gehakte look kan lang worden bewaard in wat olijfolie
    Teveel tomatenpuree, bewaren in plastiek kommetje met wat olijfolie bovenop, afdekken en bewaren in frigo
    Voor looktoastjes gebruikt men beter wat oud brood.













    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!