|
Ingredienten:
- 24 lamskotteletten - 50 gr boter - 2 aardappelen - 1 dl boullon - 2 plakjes gekonfijtte tomaat - 2 zwarte olijven - 1 stronkje lenteui - 1 plakje mozzarella kaas - 1 dl lamsfond - 1 eetl versgehakte kruiden (peterselie, kervel )
Bereiding:
Aardappelen
- Snijd de aardappelen in schijven van 1 cm dik en leg in een beboterde ovenschaal - Zet voor de helft onder met bouillon, laat opkoken en garen in een oven van 200° C - Haal de aardappelen uit wanneer ze gaar zijn en laat afkoelen
Lamskotteletjes - Laat de lamskotteletjes opkuissen door de slager. - Kruid met peper en zout en kleur in bruine boter. - Laat verder garen in de oven en zorg dat het vlees rosé blijft. - Snijd de mozzarella en tomaat in kleine blokjes, de olijven in plakjes en de lente ui in reepjes. - Meng alles , en schik op de aardappel om terug op te warmen in de oven - Kook de lamsfond op, verfijn met verse boter en kruid met peper
Bordschikking
Snijd het lamsribstuk in kotteletjes per twee beentjes en schik op het bord.Leg de aardappeltjes rechts van het vlees en nappeer de saus tussenin, of een klei beetje op het vlees.
|